Blogi

Olipa kerran

 

Olipa kerran kaksi suurta maata. Toinen oli idässä ja toinen lännessä, eli kaukana toisistaan.

Lännen maan mahtiasema oli alkanut järkkyä idän ihmeen nousun myötä. Lännen uusi johtaja päätti laittaa idän kilpailijan ruotuun muun muassa tullien korotuksilla. Idänpäänmies vastasi tietysti samalla mitalla, ja kauhun tasapaino säilyi.

Lännen mies alkoi ajatella uusi konsteja idän alistamiseksi ja sen takia tilanne piti rauhoittaa sopimuksella kauppa-asioista. Ovela lännenmies keksi konstin millä koko liikenne itään ja sieltä pois voitaisiin vaikeuttaa. Se vaatisi idän ihmisten kulkemisten rajoittamista ja sitä myöten tavaran kuljetus myös vaikeutuisi. Lentoliikenne ja laivaliikenne idän ihmemaahan loppuisi kokonaan ja idän ihmisiä vältettäisiin koko maapallolla. Kaikki kokoukset ja tapahtumat idässä jouduttaisiin peruuttamaan urheilua myöten. Ihmiset idän ulkopuolella eivät enää menisi heidän kauppoihinsa ja kuppiloihinsa. Heitä kartettaisiin kuin spitaalisia. Miljardit idän ihmiset joutuisivat saartoon.

Miten yksinkertaista tämä olisikaan hoitaa ilman suurempia ponnisteluja ja kaiken kukkuraksi syylliseksi tapahtuneesta tulisi idän ihmemaa itse. Otetaan vaan käyttöön maailman pienin ase. Virus jonka kasvualustaksi valitaan tiheääkin tiheämpi idän kaupungin lihatori. Siltä se pikkuhiljaa kiihtyvänä leviää ensin emämaahan ja sieltä lännemmäksi, jotta tieto kauhistavasta taudista saadaan lännen ihmisten pääkoppaan.

Käsi sydämelle, jos valittavana olisi kaksi samanlaista ravintolaa idän mahtimaan tai skandinaavin omistamina, kumpaan menisit tässä tilanteessa? Minä en menisi itämaiseen ravintolaan, johtuen siitä että meillä on koira aina mukana.

Sen pituinen se.

Vesa Uusi-Kilponen

Mitä pidit jutusta?
+1
1
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0

Kolumnit

Pääkirjoitus

Jouston paikka

Norwegian ilmoitti hakeutumisestaan yrityssaneeraukseen. Samoin teki Suomessa Stockmann. Espanjassa isoja karille...

Viikon kysymys

Tunnetko ketään joka on sairastunut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa