Espanjan Aurinkorannikon pääkaupunki Málaga on ottanut merkittävän askeleen kohti gluteenittoman ruokavalion saatavuuden parantamista laajentamalla gluteenittomien ravintoloiden verkostoaan.
Kaupungissa toimii nyt yli 80 ravintolaa ja elintarvikeliikettä, jotka tarjoavat turvallisia vaihtoehtoja keliaakikoille osana Málaga sin Gluten -verkostoa. Verkosto on syntynyt yhteistyössä Málagan keliakiayhdistyksen (ACEMA) ja kaupungin elinkeinoelämän edistämisyksikön kanssa.
Voit katsoa täydellisen listauksen tästä.
Monipuolinen gluteeniton tarjonta
Verkostoon kuuluvat ravintolat tarjoavat laajan valikoiman gluteenittomia ruokia, mukaan lukien perinteisiä málagalaisia herkkuja kuten ”pescaito frito” (paistettu pikkukala) ja merenelävät, sekä kansainvälisiä ruokia kuten pizzaa, pastaa, sushia ja fuusiokeittiön annoksia.
Myös makeita herkkuja, kuten churroja, vohveleita ja jäätelöä, on saatavilla gluteenittomina versioina. Lisäksi erikoisliikkeet tarjoavat tuoreita ja pakattuja gluteenittomia tuotteita päivittäiseen käyttöön.
Turvallisuus on taattu ja tarkastettu
Keliakia on autoimmuunisairaus, joka aiheuttaa ohutsuolen limakalvon tulehduksen ja estää ravintoaineiden imeytymistä. Ainoa tehokas hoito on elinikäinen gluteeniton ruokavalio.
Gluteeni on proteiini, jota esiintyy viljoissa kuten vehnässä, ohrassa ja rukiissa. Luonnostaan gluteenittomia ruokia ovat esimerkiksi hedelmät, vihannekset, liha, kala ja maito, kunhan ne eivät ole saastuneet gluteenilla valmistuksen aikana.
Málaga sin Gluten -verkoston ravintolat on tarkastettu ja sertifioitu yhteistyössä ACEMAn ja kaupungin terveys- ja kuluttajapalveluiden kanssa. Tämä varmistaa, että tarjottavat ruoat ovat turvallisia keliaakikoille. Verkoston jäsenravintolat tunnistaa sisäänkäynnin yhteydessä olevasta Málaga sin Gluten -kyltistä.