Lukuaika: Nuori Jarkko tuijotti kenkiään

Nuori Jarkko tuijotti kenkiään

Suomen Davis Cup -joukkue eteni tällä viikolla vähintään välieriin Málagan Martín Carpenan -urheilupyhäkössä pelattavassa turnauksessa. Joukkueen kapteeni Jarkko Nieminen on heittämällä Suomen paras pelaaja, mutta nyt hän on menestynyt myös johtajana.

Kysyin Jarkolta viime viikolla, muistaako hän, missä tapasimme ensimmäisen kerran. Ei muistanut – eikä tietenkään mikään ihme. Itse taas muistan sen tilaisuuden erittäin hyvin.

Elokuussa 1996 Jarkon ensimmäinen valmentaja Henrik Johansén saapui Turun Sanomien vanhaan urheilutoimitukseen Kauppiaskatu 5:een kertomaan uudesta valmennusryhmästä, Tennis-Team Turusta, johon oli koottu alueen parhaat pelaajat.

Ville Liukko, 22, ja Pekka Rinne, 18, olivat tiimin tähdet, mutta 14-vuotiaasta Jarkosta odotettiin paljon. – Hänestä tulee Suomen kaikkien aikojen paras tennispelaaja, Johansén hehkutti allekirjoittaneelle. Ei valehdellut yhtään.

- Mainos -

Jarkko istui Johansénista vasemmalla. Hän oli nuoresta iästään huolimatta venynyt yli 180-senttiseksi. Jarkko ei nostanut koko keskustelun aikana päätään ylös, vaan tuijotti isokokoisten urheilujalkineittensa kärkiä. Kaikesta näki, että nuori poika oli viety pois omalta mukavuusalueeltaan.

Seuraavan kerran tiemme kohtasivat ennen vuoden 2003 Tukholman avoimen tennisturnauksen alkua. Jarkko oli jo voittanut junioreiden US Openin sekä napsinut pisteitä ATP-kiertueelta.

Jarkosta oli seitsemässä vuodessa kasvanut rautahermoinen pelaaja ja kommentoija.

Monesti pelaajat – kuten Emil Ruusuvuori kertoi torstaina – vihaavat katsomossa istumista. He haluavat palavasti kentälle vaikuttamaan ottelun kulkuun. Ruusuvuori joutui olkapäävamman takia seuraamaan Suomen tiistaista voittoa katsomosta.

Jarkko taas totesi, että hän pystyy istumaan rauhallisesti kentän laidalla, koska tietää, mitä pelaajien päässä liikkuu. Davis Cup jatkuu perjantaina.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Mika Heikkilä
Kirjoittaja on Málagassa asuva freelancer.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...