Lukuaika: Nopeusratsioita ja puhallutuksia vesiskoottereilla hurjastelijoille Málagassa

Nopeusratsioita ja puhallutuksia vesiskoottereilla hurjastelijoille Málagassa

Vesiskoottereista on tullut viime vuosina enemmän häiriöitä jahtiseuroille, kalastajille, sukelluksen ja surffauksen ystäville sekä uimareille, jotka haluavat viettää hiljaisen päivän meressä rentoutuen.

Moni kokee, että jotkut vesiskootterien käyttäjistä hurjastelevat kunnioittamatta ympäristöään. Holtiton hurjastelu ajoneuvolla, jonka vauhti voi helposti ylittää sata kilometriä tunnissa, herättää huolta.

Huolimaton ajaminen vesiskootterilla ei vaaranna ainoastaan kuskin itsensä henkeä, vaan vaaraa aiheutuu myös uimareille ja huviveneilijöille sekä muille vesiurheilijoille.

Joiltakin vesiskootterikuskeilta säännöt ovat unohtuneet. Vesiskoottereita on ankkuroitu uima-alueille, niillä on ajeltu ilman pelastusliivejä ja aiheutettu häiriötä meriväylillä.

- Mainos -

Tiettyjä sääntöjä on vesiskoottereilla ajajienkin noudatettava. Niinpä Málagassa on tänä kesänä otettu käyttöön tiukempi valvonta sekä uudet tutkat ja alkometrit.

Elokuussa lanseerattu uraauurtava laite tulostaa sakot ylinopeudesta meriväyliä pitkin saavuttaessa tai mereltä poistuttaessa (5 km/h). Myös vesiskootterikuskeja on puhallutettu rannalla.

Toimintatapa on seuraava: Siviilivartioston merivartiolaitoksen partioveneet ilmoittavat mahdollisesta häiriökäytöksestä ja todennäköisestä sääntöjen rikkomisesta. Paikallispoliisin edustajat saapuvat paikalle ja tarkastavat vesiskootterikusin käyttäytymisen. Poliisit mittaavat nopeuden ja puhalluttavat kuskit.

Tiukempi valvonta on jo alkanut kantaa hedelmää. Málagan paikallispoliisin toiminnasta on video YouTubessa

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Niina Sinisalo
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...