Urheilu

Neppis GP täynnä yllätyksiä

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Neppisharrastus soveltuu kaikille ikaään ja sukupuoleen katsomatta.

Sääennusteet näyttivät synkiltä. Kilpailijat olivat varautuneet sadekelin renkaisiin ja hankaliin olosuhteisiin. Kisapäivän auringonpaiste yllätti, mutta nopeilla huoltotoimilla autot saatiin viritettyä parhaaseen kuntoon vallitsevissa olosuhteissa.

Aurinkorannikon ensimmäinen virallinen neppis GP kilpailtiin Paseo 100 radalla viime sunnuntaina 18.4. Kilpailuun osallistui kiitettävä määrä autoja, punnitukseen saapui yli 20 ajokkia. Milligramman tarkka punnitus osoitti, että kilpailijat ovat hyvin sisäistäneet säännöt, kaikki autot pääsivät mukaan lähtöön.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Huolellisesti rakennetulle neppisradalle saapui punnitukseen yli 20 kilpa-autoa.

Radalla nähtiin paikoittaan dramaattisia hetkiä. Yhteenajoilta ja kellikolareilta ei vältytty, toimituksen tietoon ei ole tullut yhtään vakavaa loukkaantumista. Henkisellä puolella sattuneita kolhuja varmasti on, mutta kilpailijoiden reipas urheiluhenki hoitanee ne kuntoon ennen seuraavaa kisaa.

Tiukan kisan voittajaksi selvisi Iiro Ranneman ohjastama Punainen peto. Harjoituskisan voittanut muusikko Jartsa Tuovisen ohjastama Musta surma jätettiin tällä kertaa hopeapallille. Kolmanneksi kulkuneuvonsa neppaili Jari Markus.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Aurinkorannikon ensimmäisen neppis GP:n podiumkolmikko. Hopeaa Jartsa Tuovinen, kultaa Iiro Rannema ja pronssia Jari Markus.

Yleisöä oli radan ympärille kertynyt runsaasti. Kilpailu kiinnosti kansainvälisesti, iso osa yleisöstä oli espanjalaisia, myös brittejä ja ruotsalaisia nähtiin kannustusjoukoissa suomalaisten lisäksi. Nähtäväksi jää, muodostuuko neppiksestä multikansallinen laji Aurinkorannikon jo muutenkin vilkkaaseen urheilusceneen.

Antti Pekkarinen

kuvat: Sasa Kirjanen

 

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa