Koronaseuranta Uutiset

Näin ulkoillaan lauantaista alkaen

Espanjan terveysministeri Salvador Illa kertoi torstai-iltana säännöt, joiden puitteissa myös aikuiset pääsevät ulkoilemaan lauantaista alkaen.

 

Viikonloppuna tulee Espanjassa täyteen seitsemän viikkoa hälytystilaa, jonka aikana maassa on vallinnut yhdet koko maailman tiukimmista rajoituksista niin työelämän kuin vapaa-ajankin suhteen.

Viime sunnuntaista alkaen alle 14-vuotiaat lapset ovat päässeet ulkoilemaan tunnin päivässä aikuisen seurassa. Lauantaista alkaen myös aikuiset pääsevät vihdoin ulkoilemaan. Ulkona liikkumiseen liittyy kuitenkin edelleen varsin tiukkoja sääntelyitä, joista terveysministeri Salvador Illa kertoi torstai-iltana.

Illa lupasi, että tarkemmat ohjeet ilmoitetaan vielä myöhemmin, ja että silloin kaikkiin yksityiskohtiinkin saadaan selvyys. Nyt hän kuitenkin ilmaisi asiat seuraavasti:

1.) 14-vuotiaat ja sitä vanhemmat, mutta alle 70-vuotiaat saavat poistua ulkoilemaan ja urheilemaan aamulla klo 6-10 välisenä aikana ja illalla klo 20-23. Ulkoilu pitää tehdä yksin tai korkeintaan yhden samassa taloudessa asuvan aikuisen kanssa yhden kilometrin säteellä kodista. Urheileminen pitää tehdä yksin, mutta silloin saa poistua kauemmas kotoaan, kunhan pysyy kotikaupunkinsa rajojen sisällä. (Ulkoilun ja urheilun välinen ero lienee yksi niistä asioista, jotka selvennetään lähitulevaisuudessa.)

Yli 14-vuotiaiden ulkoilulle / urheilulle ei myöskään ole asetettu tunnin aikarajaa, toisin kuin alle 14-vuotiaiden lasten ulkoiluttamiselle. Liikkumaan saa kuitenkin poistua kotoaan vain kerran päivässä.

2.) Yli 70 vuotiaat ja henkilöt jotka tarvitsevat avustajaa ulkoilemiseen, saavat ulkoilla klo 10-12 ja 19-20. He saavat ulkoilla kerran päivässä ja heidän tulee pysyä kilometrin säteellä kodistaan.

3.) Alle 14-vuotiaat saavat edelleen poistua ulkoilemaan kerran päivässä yhden vanhemman tai muun valvojan seurassa. Heidän ulkoiluaikansa on klo 12-19.

Torstai-iltana annetut tiedot jättävät siis vielä aika paljon kysymyksiä. Mikä on ulkoilun ja urheilun ero? Saavatko lapsetkin jatkossa ulkoilla yli tunnin? Voiko sama aikuinen poistua kahdesti päivässä ulos, omaan liikuntaan ja lapsen ulkoiluttamiseen, jne. Terveysministeri Salvador Illa lupasi, että vielä perjantaina hallitus antaa yksityiskohtaiset ohjeet, jotka vastaavat kaikkiin kysymyksiin.

Mitä pidit jutusta?
+1
147
+1
9
+1
16
+1
10
+1
6
+1
16

Kolumnit

Hannu Korhonen

Käymälänero?

  Nykyisessä yhteiskunnan talouskurimuksessa on hyvä pohtia keinoja valtion kassan parantamiseksi....

Viikon kysymys

Aiotko ottaa korona-rokotteen?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa