Lukuaika: Myrsky riepotteli Fuengirolan rantaa, yksi chringuito tuhoutui

Myrsky riepotteli Fuengirolan rantaa, yksi chringuito tuhoutui

Viikonloppuna riehunut myrsky teki tuhojaan pitkin Aurinkorannikkoa. Fuengirolan seitsemänkilometrinen ranta sai myös osansa meren ja tuulen voimasta.

Silmämääräisesti näyttää siltä, että tuulen nostattamat aallot aiheuttivat eniten tuhoa rannan länsipäässä, eli sataman ja Sohailin linnan välisellä alueella.

Pahimmin siipeensä sai aivan Paseo Marítimon länsipäässä sijaitseva perinteinen chiringuito Botavara. Kolmemetriset aallot iskivät rakennuksen perustuksiin sellaisella voimalla, että ravintola tuhoutui rajusti.

Ravintolan merenpuoleinen terassi, samoin kuin sen sivustoilla olevat kulkuväylät sortuivat täysin, romahtaen rantahiekalle lojumaan aaltojen edelleen huuhdottavaksi. Samoin ravintolan sivustalla ollut huvimaja lojuu nyt kappaleina rantahiekalla.

- Mainos -

Myrsky teki tuhojaan myös muualla. Esimerkiksi pitkin rantaviivaa on nähtävissä kuinka aallot ovat vieneet hiekkaa kulkuväylien betonilaattojen, samoin kuin suihkujen ja muiden rakenteiden alta. Paikoin rantakadulta rannalle johtavat käytävät ovat romahtaneet ja suihkut ovat sikin sokin vinossa.

Jos aaltojen tekemä tuho näyttääkin osuneen voimakkaimmin rannan länsipäähän, niin tuuli puolestaan näyttää riepotelleen erityisesti itäpäätä, eli Los Bolichesin, Torreblancan ja Carvajalin rantaosuuksia.

Näin voisi päätellä ainakin siitä, että kaupungin uusista pergoloista useampi nimenomaan itäpuolella on menettänyt osan kangaskatoksistaan. Pergoloiden kangas on suunniteltu kestämään jopa 100 kilometriä tunnissa puhaltavia tuulenpuuskia, joten joko tuuli on puuskissa ollut erittäin hurjaa, tai sitten laatu on hieman jäänyt luvatusta. Joka tapauksessa pergoloilla on 15 vuoden takuu, joten eiköhän ne pian kuntoon saada.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi, kuvat: Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...