Uutiset

Myrkyllinen portugalinsotalaiva Fuengirolan rannalla

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Tällainen iljettävä sotalaiva rantautui tiistaina Fuengirolaan. (kuva: Tuisku Pekkarinen)

Varhain tiistai-iltapäivänä Fuengirolan rannalta, sataman itäpuolelta tavattiin vaarallinen polttiaiseläin Portugalin sotalaiva. Kyseessä on yksi myrkyllisimmistä polyyppieläimistä, joka voi aiheuttaa vakavia terveydellisiä haittoja. Eläin on Välimerellä harvinainen.

Varhain tiistai-iltapäivänä Fuengirolan rannalta, sataman itäpuolelta tavattiin vaarallinen polttiaiseläin portugalinsotalaiva. Kyseessä on yksi myrkyllisimmistä polyyppieläimistä, joka voi aiheuttaa vakavia terveydellisiä haittoja. Eläin on Välimerellä harvinainen.

Portugalinsotalaiva on polttiaiseläinlaji ja yksi ihmiselle vaarallisimmista. Myrkky aiheuttaa ihmiselle kovaa kipua ja uidessa voi aiheuttaa tajunnan menetyksen ja hukkumisen. Pistoksen saanut voi kokea myös hengenahdistusta ja pahimmillaan rytmihäiriöitä. Ihoon polttiasen pistos voi tehdä rumia palovammoja.

Portugalinsotalaivalla on noin 15 cm vedenpinnan yläpuolelle kohoava, 9–35 cm pitkä, typpi-happi-hiilimonoksidi-kaasuseosta täynnä oleva ja sulkijalihaksella varustettu kelluke, joka toimii purjeen tavoin auttaen liikkumisessa. Veden alla sillä on pitkät lonkerot, joissa on ravinnonhankinnassa käytettävät polttiaissolut. Portugalinsotalaiva voi levittää lonkeronsa jopa 30 metrin päähän. (lähde: wikipedia)

Rannalla kannattaa olla tarkkana. Yleensä sotalaivat eivät onneksi esiinny samassa paikassa kovin pitkään. Portugalinsotalaivat eivät viihdy näillä rannoilla, joten kyseessä on todennäköisesti jonkin poikkeuksellisen merivirran mukanaan tuoma yksilö.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa