Mitä tänään koulussa opit?

YLE:n verkkomedian juttu espanjalaisista koulupudokkaista on herättänyt paljon keskustelua Espanjassa asuvien suomalaisten parissa. Asiaa on pohdittu ylpeyttä tuntien. Suomalainen koulujärjestelmä vaikuttaa tästä näkökulmasta ylivertaiselta espanjalaiseen verrattuna.

Mittareita on monenlaisia eikä mikään valehtele tilastoja enempää. Nämä ovat totuuksia, jotka kannattaa pitää mielessä, kun asioita laittaa paremmuusjärjestykseen. Nämäkin seikat huomioiden suomalaisilla on syytä ylpeyteen.

Parhaiten asia selviää, kun kuuntelee oppilaita, joilla on kokemusta sekä espanjalaisesta että suomalaisesta koulujärjestelmästä. Toisaalla tässä lehdessä espanjalaiselta ala-asteelta suomalaiselle yläasteelle siirtynyt oppilas ja hänen äitinsä antaa aika tyhjentävän vastauksen. Heidän mukaansa espanjalaisessa järjestelmässä asioita opetellaan ulkoa sen kummemmin tietoa sisäistämättä. Suomalaisessa koulussa kannustetaan keskustelemaan ja vaihtamaan mielipiteitä opittavista asioista. On itsestään selvää, että suomalainen tapa on opettavaisempi ja parempia eväitä nuoren tulevaisuudelle antava.

- Mainos -

Suomalaisella koulutusviennillä olisi kysyntää Espanjassa. Parhaita mannekiineja asian puolesta puhujiksi olisivat juuri ne nuoret, jotka ovat siirtyneet espanjalaisesta koulusta suomalaiseen. Heissä olisi melkoinen voimavara Suomelle. Sen kun muutama opetusministeriön virkamies ja istuva opetusministeri vielä joskus ymmärtäisivät.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...