Mitä jäi taakse normaalivuoteen 2021?

Vuosi 2021 oli Wikipedian mukaan normaalivuosi. Sen alkamis- ja päättymispäivä oli perjantai.

Vuosi vaihtui maailmalla ja myös täällä Fuengirolassa. Vuoden vaihtumisen aikoihin on ollut tapana luoda vielä katsaus menneeseen ja enteillä uuttavuotta tai kenties jopa tehdä itselleen lupauksia uudenvuoden varalle.

Minäkin tein huvikseni 12 poimintaa menneen vuoden tapahtumista ja laitoin ne sattumanvaraisesti rinnakkain. En missään nimessä väitä, että tapahtumilla on mitään yhteyttä toisiinsa.

- Mainos -

Tapahtui normaalivuotena 2021

  1. Yhdysvaltain kongressitalo vallattiin. Marko Hietala ilmoitti eroavansa Nightwish -yhtyeestä.
  2. Helsingin käräjäoikeus antoi tuomionsa huumevyyhteihin kuuluvassa Katiska-jutussa ja Fugessakin seurailtu Niko Ranta-Aho ja Janne Tranberg tuomittiin yli kymmenen vuoden vankeusrangaistuksiin. Oppivelvollisuus piteni Suomessa 18 ikävuoteen.
  3. Kimi Räikkönen kertoi lopettavansa uransa Formula 1-sarjassa. Täydellinen auringonpimennys Antarktiksen yllä.
  4. Suomen jalkapallomaajoukkue pelasi kaikkien aikojen ensimmäisen arvokisaottelunsa. Abba ilmoitti virallisesti tekevänsä paluun.
  5. Nasan Mars 2020-luotain laskeutui määränpäähänsä Marsiin onnistuneesti noin 7 kuukauden lennon päätteeksi. Brittiläinen tuomioistuin kielsi Wikileaksin Julian Assangen luovuttamisen Yhdysvaltoihin.
  6. Jääkiekkojoukkue Rauman lukko voitti jääkiekon Suomen mestaruuden (58 vuoden tauon jälkeen). Oulu valittiin toiseksi Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026.

Minulle vuosi 2021 oli kaikkea muuta kuin normivuosi. Mutta sain viettää sen täällä Andalusian auringon alla enkä oikein osaa valittaa.

Mitä tulee uuden vuoden lupauksiin, niin itse ajattelin jatkaa opintojani mediakriittisyyden parissa ja jatkaa kehityksen kehittymisen ihmettelyä. Ja syödä vähemmän sokeria!

Ihanaa vuotta 2022 kaikille lukijoille!

Niina Sinisalo

Kirjoittaja on sisällöntuottaja, joka kirjoittaa tekstejä suomalaisille yrityksille.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Niina Sinisalo
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...