Kantabaarissani on asiakastilanteesta tai tarjoilijan aktiivisuudesta kiinni se, että onko siellä pöytiin tarjoilua vai ei. Tarjoilija ei myöskään näe terassille, joten baari haluaa rahastaa tuntemattomat heti.
Meillä vakioasiakkailla on piikki auki aamusta iltaan, vaikka kävisi välillä töissä, syömässä tai naapuribaarissa. Toisessa juottolassa käyminen voi mennä joskus niin pitkäksi, että velka siirtyy seuraavalle päivälle.
Tällä viikolla toinen iltapäivälehdistä kertoi jonkun pahoittaneen Suomessa mielensä siitä, että baarimikko oli hieman ottanut ja kutsui poliisit paikalle. Poliisi puhallutti baarinpitäjän ja sulki anniskelupaikan vastaavan tarjoilijan humalatilan vuoksi.
Espanjalaiset baarimikkoystäväni pyörittivät päätänsä, kun kerroin heille uutisesta. Espanjassa jokainen baarimikko juo olutta janoonsa samalla kun he palvelevat asiakkaita. He myös tarjoilevat hyville asiakkaille chupitoja (ryyppyjä) ja ottavat asiakkaan seuraksi joko kokonaisen tai puolikkaan shotin. Se kuuluu kulttuuriin.
Mainitsemani autotallibaari on palvellut asiakkaita saman omistajan valvonnassa jo vuodesta 1987 alkaen. Laskekaa, kuinka monta suomibaaria on Fugessa mennyt konkkaan pelkästään kymmenen vuoden aikana. Muutama pariinkin kertaan.
Miettikää parinkymmenen hengen baari, jossa tarjottaisiin päivittäisille kanttiksille näkäräinen jossain kohtaa iltaa. Tai oikein hyville asiakkaille, kun he ovat joskus lähdössä pois kolmen oluen jälkeen pois, kysyttäisiin otatko pienen. Sitä ei tietenkään mainosteta eikä siitä tarvitse tehdä jokapäiväistä tapaa, mutta se antaa ihmisille tunteen sydämellisestä palvelusta ja he palaavat takaisin.
Suomalaisten baarinpitäjien ahneuden takia näin ei tule tapahtuman eikä myöskään sen takia, että suomalainen känninen asiakas pahoittaisi mielensä, jos hän ei yhtenä päivänä saisi chupitoaan.
Lopuksi täytyy vielä muistaa, että meillä Málagassa hyvään palveluun kuuluu se, että baarimikko kättelee tai halaa hyvät asiakkaat ja naispuolisten tarjoilijoiden kanssa vaihdetaan poskisuudelmat.