Lukuaika: Mijasin aasinsuojelusuunnitelma ei kelpaa eläinaktivisteille

Mijasin aasinsuojelusuunnitelma ei kelpaa eläinaktivisteille

Mijasin pormestari haluaa parantaa Mijas Pueblon symboliksi nousseiden taksiaasien oikeuksia mutta se ei riitä eläinsuojelujärjestö Pacmalle.

Eläintensuojeluaktivistien järjestö Pacma on reagoinut kiukkuisesti Mijasin kaupunginhallituksen suunnitelmiin Mijas Pueblon kuuluisien aasitaksien olojen parantamisesta.

Mijasin aasitaksit on maailmanlaajuisesti tunnettu,  jo 50 vuotta toiminut turisteille suunnattu palvelu. Turisteille tarjotaan kyläkierrosta joko aaseilla ratsastaen tai aasien vetämissä kärryissä istuen.

Takseina toimivien aasien oloihin on jo vuosia kiinnitetty huomiota. Eläinsuojeluyhdistyksen ja myös useiden pitävien todisteiden mukaan aaseja kohdellaan keskimäärin huonosti. Ne eivät saa tarpeeksi lepoa ja niiden hoito on puutteellista.

Mijasin pormestari Juan Carlos Maldonado on äskettäin julkistanut  odotetun päivityksen aasien kohtelua koskeviin sääntöihin. Niihin lukeutuu muun muassa rajoituksia aaseilla ratsastavien turistien painoon sekä aasien työtunteihin.

- Mainos -

Pacman puheenjohtaja on kuitenkin todennut järjestön kantavan huolta siitä, että viranomaiset tosiasiassa haluavat hiljentää soraäänet ja lisätä aasien työkuormaa todellisen huolenpidon sijaan. Pacma haluaisi laittaa koko touhulle pisteen ja päästää aasit eläkkeelle.

Nyt alueen viranomaiset pohtivat laajemminkin, kuinka aasien hyvinvointi olisi yhdistettävissä pitkäaikaisen perinteen jatkamiseen. Asiassa on nostettu esiin myös se näkökulma, että kylän symboliksi noussut aasitaksipalvelu tuo elannon monelle alueen yrittäjälle työttömyyden vaivaamassa Andalusiassa.

Pacma on kommentoinut asiaa todeten, että jos aasi on Mijasin tunnuseläin, sitä tulisi kohdella kunnioittavasti eikä vain ansainnan välineenä.

Lähde: Sur

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...