keskiviikko, helmi 28, 2024

Microsoft järjestää ilmaisia kyberturvallisuuskursseja Espanjassa -Málaga erityisessä asemassa

Bill Gatesin perustama teknologiayhtiö Microsoft haluaa edistää kyberturvallisuuskoulutusta. Málaga on erityisessä asemassa, sillä se panostaa erityisesti kyberturvallisuuteen ja kaupunki valittiin jo Googlen kyberturvallisuuskeksuksen sijoituspaikaksi.

Microsoftin nykyinen johtaja Brad Smith ilmoitti perjantaina käynnistävänsä uuden koulutusohjelman Espanjassa. Ohjelma tarjoaa ilmaista koulutusta ja sertifiointeja kyberturvallisuuden alalla yli 10 000 ihmiselle.

Microsoft kertoi, että tämä hanke on osa maailmanlaajuista koulutuskampanjaa, jota Microsoft toteuttaa yli kahdessakymmenessä maassa.

Koulutuskampanjaan on valittu erityisesti niitä maita, joissa toisaalta kyberuhkien riski on suuri ja toisaalta kyberturvallisuuden ammattilaisten osuus pieni.

- Mainos -

Espanjan kansallisen kyberturvallisuusinstituutin INCIBE tietojen mukaan vaje kyberturvallisuuden osaajista on Espanjassa tällä hetkellä yli 26 000 ammattilaista.

Valtion työllisyyskoulutussäätiön (Fundae) tukema aloite keskittyy työttömien koulutukseen ja teknisten ammattilaisten uudelleenkoulutukseen.

Tavoitteena on auttaa heitä saamaan Microsoftin tietoturvasertifikaatit (SC-900 ja SC-200) ja parantaa myös tällä hetkellä työttömien työllistymismahdollisuuksia.

Koulutusohjelma sisältää myös lisäkoulutusta haavoittuvassa asemassa oleville ihmisille. Espanjassa koulutuskampanja järjestetään yhteistyössä kolmen voittoa tavoittelemattoman järjestön kanssa (Fundación Esplain, Fundación ONCE ja Fundación GoodJob).

 

Kyberturvaosaamisen kysyntä Euroopassa on kasvanut

 

Kyberturvallisuus on yksi niistä aloista, joilla työpaikat ovat lisääntymässä.

Ammattilaisten verkostoitumista ja urakehitystä tukevan verkkopalvelu Linkedinin mukaan kyberturvaosaamisen kysyntä Euroopassa on kasvanut viime vuoden aikana 22 %.

- Mainos -

”Kyberturvallisuuskoulutussuunnitelma on yksi esimerkki Microsoftin sitoutumisesta ja investoinneista Espanjaan”, teknologiayhtiö totesi tiedotteessaan.

Málaga on yksi niistä Espanjan erillisalueista, jotka panostavat erityisesti kyberturvallisuuteen.

Google aikoo avata ensi vuonna Málagaan uuden kyberturvallisuuden osaamiskeskuksen. Rakennuksessa on 2 500 neliömetriä ja kyberturvallisuuden tutkimuksen ja kehityksen lisäksi siellä järjestetään koulutusta ja työpajoja.

Henkilöstön palkkaaminen on aloitettu jo maaliskuun alusta. Google on hakenut Málagaan mm. UX-suunnittelijaa, teknistä ohjelmapäällikköä, ohjelmistosuunnittelijaa, tuotepäällikköä ja turvallisuusinsinööriä.

Virus Totalissa työskentelee jo yli 40 asiantuntijaa ja työvoiman määrä lisääntyy, kun Googlen Paseo de la Farolalle avattavan kyberturvallisuuden huippuyksikön rakennuksen avauspäivä lähestyy.

Artikkelin kirjoittaja

Niina Sinisalo
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Milloin viimeksi olet hiihtänyt?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...