Matkailu Viihde

Mersuhenkilöille herkkua kerrakseen

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Upea katsaus Mersujen historiaan on yhtä lähellä kuin lähin tietokone tai älylaite. (Kuva: Mercedes-Benz museo)

Kun kerran et pääse mihinkään, miksi et lähtisi vaikka Stuttgartiin, Saksaan. Virtuaalisesti.

 

Lukuisat museot ja muut kulttuurikohteet ovat joutuneet sulkemaan fyysiset ovensa pandemian vuoksi. Monet niistä ovat kuitenkin päättäneet avata virtuaaliset ovensa jopa maksutta. Yksi tällaisista kohteista on Stuttgartin Mercedes-Benz museo.

Koronakaranteenien aikana on hyvä tilaisuus tehdä virtuaalivisiittejä niihinkin paikkoihin, jotka normaalioloissa vaatisivat melkoista matkustamista. Etelä-Saksassa sijaitseva Stuttgart on yli 2.000 kilometrin päässä Aurinkorannikolta, mutta nyt yhteen sen hienoimmista jalokivistä pääsee tutustumaan kotisohvalta käsin.

Mercedes-Benz museo esittelee autojen historiaa aina niiden alkuaskelista, vuonna 1886 alkaen ja tulevaisuuden näkymiin päättyen. Fyysissä tiloissa näyttelyt levittäytyvät 16.500 neliömetrin alalle, joilta löytyy 160 kulkuneuvoa ja kaikkiaan yli 1.500 näyttelyesinettä. Virtuaalisella kierroksella eivät kuitenkaan kengänpohjat kulu.

Museon näyttelytilat jakautuvat seitsemään ”legenda”-alueeseen ja viiteen erilliseen kokoelmatilaan. Legenda-alueet valottavat yhtiön historiaa kronologisesti eri aikakausien legendaaristen kulkuneuvojen kautta, alkaen auton keksimisestä ja päätyen nykyaikaan ja Mercedeksen lukuisiin kilpa-autoihin.

Kokoelmahuoneissa autoja ei ole järjestetty kronologisesti, vaan teemoittain, niin että esimerkiksi tavarankuljetusautot löytyvät yhdestä huoneesta, linja-autot ja vastaavat yhdestä, loistoautot omastaan, jne.

Jos autot kiinnostavat, kannattaa varata riittävästi aikaa, ottaa mukava asento ja suunnata osoitteeseen: www.mercedes-benz.com/en/classic/museum/ Museon esittelyvideon voit käydä kurkkaamassa Youtubesta: https://youtu.be/2cvRF4_uRtc

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa