Lukuaika: Meduusat kiusaavat uimareita Aurinkorannikolla

Meduusat kiusaavat uimareita Aurinkorannikolla

Meduusoita on ilmaantunut Aurinkorannikolle nyt runsain määrin. Esimerkiksi Torremolinosin, Benalmádenan ja Mijasin rannoilla on jouduttu pitämään ylhäällä keltaista lippua nimenomaan meduusojen takia.

Asiantuntijat kehottavat uimareita välttämään meduusoja. Edes kuolleisiin meduusoihin ei pidä koskea, koska ne voivat aiheuttaa kiusallisia reaktioita vielä jonkin aikaa kuolemansa jälkeenkin.

Jos meduusa pääsee polttamaan, asiantuntijat neuvovat huuhtomaan kosketuksen saanutta kohtaa nimenomaan suolavedellä. Jos iholle on jäänyt meduusan lonkero, se on poistettava pinseteillä tai hätätapauksessa vaikka pankki- tai muulla mukana olevalla muovikortilla. Sormin ei lonkeroihin pidä koskea.

Kipua voi hoitaa kylmällä, mutta ei suoraan jäillä, koska jäät ovat yleensä makeaa vettä, joka tässä tapauksessa pahentaa tilannetta. Jos käyttää jääpaloja, ne pitää laittaa muovipussiin.

Normaalisti meduusanpolttaman oireet paranevat itsestään, mutta jos ne selvästi ja nopeasti pahenevat ja esiintyy muita oireita kuin kipua, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen.l

- Mainos -

Aurinkorannikon meduusatilannetta voi seurata mobiililaitteella Aula del Mar -säätiön kehittämällä Infomedusas-sovelluksella. Se on ladattavissa ilmaiseksi.

Tiina Piha

Lähde: Malaga hoy

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...