Meduusakesä ollut toistaiseksi rauhallinen

 

Aula del Marin asiantuntijoiden mukaan Málagan alueella meduusat ovat yleensä kotoperäisiä, eivät vieraslajeja.

Aula del Mar on viiden espanjalaisen, yhden portugalilaisen ja yhden marokkolaisen yliopiston yhteinen säätiö, joka keskittyy mm. tutkimus-, kasvatus- ja suojelutyöhön läntisellä Välimerellä.

Säätiön puheenjohtaja Juan Antonio López kertoo Malaga hoy -julkaisun haastattelussa, että toistaiseksi Aurinkorannikolla kesä on ollut rauhallinen meduusojen suhteen. Yksittäisiä meduusoja on nähty, mutta ei varsinaisia parvia.

- Mainos -

Lópezin mukaan valtaosa alueella havaittavista meduusoista on ns. kotoperäisiä, alueen normaaliin ekosysteemiin kuuluvia. Tyypillisin laji on Pelagia Noctiluca (loistomeduusa), joka on vaaleanpunainen, pieni ja melko pistävä.

Toinen laji jota nähdään melko usein, on Rhizostoma pulmo, jota kutsutaan myös nimellä ”agua cuajada” tai ”aguamala”. Nämä meduusat ovat kooltaan melko suuria, läpimitta voi olla hyvinkin yli puoli metriä. Niiden pisto ei kuitenkaan ole ihmisille kovin vakava.

Aula del Mar säätiö seuraa päivittäin tilannetta Infomedusa-sovelluksen kautta. Ilmainen sovellus on saatavissa sekä Android että iOS älylaitteille.

Lähde: Málaga hoy

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...