keskiviikko, helmi 28, 2024

Maskipakon laajennus menee vielä harkintaan

 

Tiistaina julkaistussa säädöksessä todetaan, että ’kuusivuotiaat ja sitä vanhemmat ovat velvollisia käyttämään julkisilla kaduilla, ulkotiloissa ja kaikissa sisätiloissa, joihin on yleinen pääsy’. Tämä koskee siis myös rantoja ja uima-allasalueita, eikä aluehallinnoilla periaatteessa ole mahdollisuutta päättää pykälän soveltamisesta tai soveltamatta jättämisestä.

Uusi asetus herätti kuitenkin heti ilmestyttyään laajaa vastustusta. Esimerkiksi vahvasti turismista elävät alueet, kuten Andalusia, kritisoivat lakia jyrkästi. Sen vaikutukset mm. kesän turismiin nähtiin tuhoisina. Baleaarien terveysministeri Patricia Gómez ehti jo ilmoittaa, että ainakaan Baleaarien saarilla maskipakkoa ei aiota ulottaa rannoille, sikäli kuin turvaetäisyyksistä voidaan huolehtia.

Itsehallintoalueiden terveysviranomaiset pitivät keskiviikkona kokouksen Espanjan terveysministerin Carolina Dariaksen kanssa. Kokouksessa päätettiin, että uuden asetuksen tulkintaa ja käytäntöön panemista käsitellään tarkemmin ensi viikon keskiviikkona (7.4.) itsehallintoalueiden terveysviranomaisten kokouksessa.

- Mainos -

Kokouksen jälkeen lehdistölle puhunut terveysministeri Darias ei kommentoinut sitä, sovelletaanko uutta asetusta ja millä tavoin ensi viikon keskiviikkoon asti.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Milloin viimeksi olet hiihtänyt?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...