Koronaseuranta Uutiset

Maskipakkoon suunnitellaan helpotuksia

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Kesän lähestyessä yhä useammat virallisetkin tahot ovat alkaneet pohtia maskipakon osittaista purkamista. Tällä viikolla asian otti esille myös Espanjan terveysministeriö.

 

Espanjan terveysministeriön johtava epidemiologi ja terveyshätätilakeskuksen johtaja Fernando Simon otti maanantaina puheeksi maskipakon ja siihen mahdollisesti jopa lähiaikoina tehtävät helpotukset. Mietinnässä on ainakin maskin käytön pakollisuus ulkotiloissa.

Simon totesi, että maskeista ei tulla luopumaan kokonaan vielä lähiaikoina. Tartuntatilanne on kuitenkin tällä hetkellä niin hyvä ja rokotusohjelma etenee niin hyvin, että hänen mukaansa jopa lähipäivinä voitaisiin miettiä konkreettista aikataulua, jonka puitteissa maskien käyttöpakko ulkotiloissa voitaisiin kumota. Tarkkaa päivää hän ei vielä halunnut nimetä.

Edellytyksenä maskipakon hellittämiselle on se että maan koronatilanteen kehitys jatkuu suotuisana. Simonin mukaan esiintyvyysluvun pitää olla alle 150. Puheen aikaan maanantaina tuo luku koko Espanjan osalta oli 152 ja keskiviikkona se oli laskenut jo 145:een

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa