Maskipakko poistui Espanjasta

 

Kansalaiset ovat ottaneet vapautuksen vastaan iloiten. Moni on kokenut maskin käytön ulkona kiusalliseksi ja jopa turhaksi. Varsinkin kesähelteellä maskin käyttö on ollut ulkona epämiellyttävää. Maskipakon lieventymisen oletetaan auttavan myös pikkuhiljaa käynnistyvää turismia. Maskipakko on saattanut olla yksi tekijä, joka on vähentänyt ulkomaisten turistien halua matkustaa Espanjaan.

Suomalaisten matkailu Espanjaan helpottui jo aiemmin, kun Espanja poisti Suomen riskimaiden listalta. Nyt Espanjaan saa matkustaa ilman pakollista testiä.

Hengityssuojain tulee olla kuitenkin mukana kaikilla julkisilla paikoilla. Sitä tulee ohjeen mukaan käyttää esimerkiksi ruuhkaisilla kaduilla tai tapahtumissa, joissa turvavälin pitäminen on mahdotonta. Maskia on kuljetettava mukana, mikäli sellaista ei kysyttäessä löydy, poliisilla on oikeus sakottaa virheen johdosta.

- Mainos -

Esimerkiksi Andalusian maakuntahallinto olisi halunnut jatkaa maskipakkoa ulkona pidempään, mutta sekin taipui keskushallinnon päätökseen.

-Ei ole mitään tieteellistä näyttöä siitä, että maski taskussa on tehokas suoja covid 19 -virusta vastaan, Andalusian terveydenhuollon johtaja Jesus Aquirre totesi sarkastisesti alkuviikosta.

Maskia on edelleen pakko käyttää julkisissa sisätiloissa kuten kaupoissa, apteekeissa ja julkisissa liikennevälineissä. Myös ravintoloissa maskia tulee käyttää aina kun liikutaan pöytien ulkopuolella.

Tartuntatilanne hallinnassa

Rokotustilanne Espanjassa on kehittynyt hyvää vauhtia. Yli puolet kansalaisista on rokotettu ainakin kerran. Hallituksen tavoitteena on saada 50% kansasta täysin rokotetuksi heinäkuun loppuun mennessä ja 70% ihmisistä elokuun 18:s mennessä.

Andalusiassa vähintään yhden rokoteannoksen on saanut 52,54% ja kaksi annosta 33,71% ihmisistä. Málagan provinssissa vastaavat luvut ovat 50,33% ja 31,68%.

Myös tartuntatilanne on edennyt hyvään suuntaan. Esimerkiksi Andalusiassa ilmaantuvuusluku oli perjantaina 158,6/100.000 asukasta. Luku on pysynyt samalla tasolla jo pitkään, siinä on ollut suuntaan tai toiseen pieniä muutoksia viikoittain.

Tässä vielä Aurinkorannikon kaupunkien ilmaantuvuusluvut perjantaina 25.6.2021

- Mainos -

Fuengirola                                   136,4

Torremolinos                              159,0

Mijas                                             163,9

Benalmádena                             154,7

Marbella                                      254,0

Nerja                                            241,2

Málaga                                         157,0

 

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...