perjantai, huhti 12, 2024

Markku Silenin uusi bändi Rock Experience

Markku Silen tunnetaan Aurinkorannikolla erityisesti rakkaudestaan latinomusiikkiin. Kitarasankarin juuret ovat kuitenkin suoraviivaisemmassa rokissa. Nyt mies on tekemässä paluuta juurilleen.

Markku Silenin kitaristiura alkoi 70-luvun alkupuolella, jolloin Gary Moore, Jimi Hendrix , Eric Clapton ja Carlos Santana olivat monen kitaristin esikuvia. Silenin ensimmäinen bändi Fuggin’ Great oli tyypillinen perustrio, jossa kitara, basso ja rummut jyräsivät suoraviivaista rokkia. Bändi soitti 70-luvulla Pohjois-Suomen keikkalavoilla esim. Hurriganesien lämppärinä ja Rauli Badding Somerjoen taustabändinä.

Kolmen miehen rockbändi ei välttämättä ole helppo kokoonpano. Jokaisen soittajan täytyy hoitaa oma tonttinsa ja vapaamatkustajille ei ole sijaa. Rumpalin ja basistin yhteistyö on oleellista. Basisti joutuu perusäänen lisäksi kaivamaan sointujen nyansseja esiin kitarasoolojen aikana. Toisaalta kolmen soittajan kokonaisuus antaa sekä musiikillista, että fyysistä tilaa lavalla.

-Vuosi sitten tapasin rumpali/laulajan Remigio Maillo Fernandezin espanjalaisten muusikoiden jamisessiossa Padrón musiikkistudiolla Esteponassa, Silen kertoo.

- Mainos -

-Soitimme yhdessä Deep Purplen Smoke On The Water biisin ja siitä jäi kytemään nostalginen ajatus perinteisen rockbändin perustamisesta uudelleen.

Remin uskomaton, karhea lauluääni ja lavakarisma tekivät Sileniin unohtumattoman vaikutuksen.

-Äijä vetää tarvittaessa korkealta ja kovaa kuten heavymiehet parhaimmillaan.

Viime vuoden marraskuussa Silen ja Remi tapasivat uudelleen samassa jamisessiossa ja tällä kertaa he soittivat yhdessä Led Zeppelinin Whole Lotta Love ja Rock and Roll biisit.

-Alkoi tuntua siltä, että nyt viimeistään on aika siirtyä jameista yhteisille keikoille.

Basistiksi pyydettiin mukaan espanjalainen Carlos Candela Terry, joka soittaa myös Silen Band:in Santanakeikoilla. Näin syntyi Silen – Rock Experience.

Silen Band on soittanut Santanaa Aurinkorannikolla jo useita vuosia ja kerännyt mainetta vauhdikkaana bilebändinä.

-Santanabändin lisäksi on hienoa nyt päästä aikamatkalle myös oman rockuran alkuun.

- Mainos -

Vauhdikas lavashow ja vahva rockmeininki tulee jatkumaan vahvasti myös tässä bändissä.

Bändin ohjelmisto koostuu Jimi Hendrixin, Gary Mooren, ZZ Topin, Led Zeppelinin, Santanan, Lenny Kravitzin, Johnny Winterin ja Creamin legendaarisista kappaleista. Remin vahvojen lauluesitysten lisäksi tarjolla on runsaasti Silenin lennokasta kitarointia. Tule mukaan rokkaamaan.

Silen – Rock Experience esiintyy Kukossa lauantaina 25.2.2023. Liput 10€ . Varaukset sähköpostitse osoitteesta kukko.events@gmail.com

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...