Lukuaika: Málagassa lähes sata kuljettajaa kärähti rattijuoppoudesta ja viisi huumeista liikenneviraston tehokampanjassa

Málagassa lähes sata kuljettajaa kärähti rattijuoppoudesta ja viisi huumeista liikenneviraston tehokampanjassa

Espanjan liikennevirasto DGT (Director General de Tráfico) teki 4794 alkoholi ja huumetestiä  Málagan maakunnan teillä 8.–14.8.

DGT:n 8.–14. elokuuta välisenä aikana toteuttamassa erikoiskampanjassa lähes sata kuljettajaa sai alkoholitestistä positiivisen tuloksen Málagassa. Lisäksi viisi muuta ajoneuvon kuljettajaa todettiin huumeiden vaikutuksen alaisiksi.

Kansallisella tasolla DGT on testannut yhteensä 201 938 kuljettajaa, joista 3 105 sai positiivisen tuloksen alkoholi- ja/tai huumetestistä.

Huolimatta tehtyjen tarkastusten määrän kasvusta edellisvuoden kampanjaan verrattuna (48 000 enemmän), alkoholin ja/tai huumeiden vaikutuksen alaisena ajaneiden kuljettajien osuus pysyy suhteellisen vakaana.

- Mainos -

Tämä tarkoittaa, että 444 kuljettajaa havaittiin päivittäin ratin takana alkoholin ja/tai huumeiden vaikutuksen alaisina.

Heistä suurin osa (83,6 %) jäi kiinni ennaltaehkäisevässä tarkastuksessa ja loput rikkomusten, onnettomuuksien tai oireiden vuoksi.

Alkoholin osalta kiinni jääneitä ammattikuljettajia, moottoripyöräilijöitä ja aloittelevia kuljettajia oli 3,9 % tässä tehovalvontakampanjassa.

Ammattikuljettajia jäi kampanjassa kiinni 18 henkilöä, moottoripyöräilijöitä 35 ja uusia kuskeja 48 henkilöä.

Yleisesti ottaen 200 731 suoritetusta alkometritestistä 2 591 oli positiivista.

Huumeiden osalta 514 positiivisen huumetestituloksen saaneista kuljettajasta, enemmistö oli käyttänyt kannabista (69 %). Kokaiinia oli käyttänyt 42 % kiinnijääneistä, amfetamiinia ja metamfetamiinia 31 % sekä opioideja 6 %.

Lisäksi 12 kuljettajaa tuotiin oikeuden eteen psykotrooppisten aineiden vaikutuksen alaisena ajamisesta tai huumausainetestistä kieltäytymisestä.

DGT:n tekemien kampanjoiden tarkoituksena ei ole ainoastaan ​​havaita lakia rikkovia henkilöitä, vaan myös varoittaa ja lisätä tietoisuutta päihtyneiden kuskien määrästä.

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Niina Sinisalo
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...