Lukuaika: Málagan provinssissa henkilöauton tankkaamisessa voi olla yli 20 euron hintaero

Málagan provinssissa henkilöauton tankkaamisessa voi olla yli 20 euron hintaero

Polttoaineen hinnalla kilpailevien kylmäasemien määrä on Aurinkorannikolla voimakkaassa kasvussa. Yleinen hintatason nousu sataa halpa-asemien laariin.

Málagan provinssissa on tällä hetkellä 70 halpa-asemaksi luettavaa kylmäasemaa, mikä on jokseenkin viidennes kaikista alueen huoltoasemista. Viimeisen vuoden aikana uusia halpa-asemia on avattu tusinan verran.

Polttoaineen hinta on niin maailmanmarkkinoilla kuin Espanjassakin noussut melkoisesti muutamassa vuodessa. Mitä kalliimmaksi bensa ja diesel tulevat, sen tarkemmin kuluttajat tuppaavat tulemaan sen suhteen, missä tankkaavat.

Tammikuussa 2020 bensa maksoi Espanjassa keskimäärin 1,31 euroa litralta ja diesel 1,24. Kesäkuussa 2022 molempien keskihinta kävi jo yli kahdessa eurossa. Näistä ennätyslukemista litrahinnat ovat sittemmin hieman laskeneet.

- Mainos -

Elokuussa 2023 bensiinin litrahinta Espanjassa oli keskimäärin 1,70 euroa ja dieselin 1,59.

Vaikka korkeat hinnat houkuttavat autoilijoita hintatietoisiin valintoihin ja lisäävät asiakasvirtaa halpa-asemilla, ei tilanne niidenkään kannalta silti ole ongelmaton.

Aiheesta kirjoittanut Diario Sur haastatteli jutussaan omia halpa-asemiaan pyörittävän Coloso groupin omistajaa Antonio Velardea. Hänen mukaansa korkeat hinnat vaikuttavat katteisiin, mutta ratkaisu on mennä sinne, missä on markkinoilla tilaa ja tarjota asiakkaille paras mahdollinen hinta. Omaa katetta leikkaamalla on mahdollista saavuttaa markkina-asema.

Yli kahden kympin säästö

Málagan provinssissa tankkauspisteen valinnalla voi päästä poikkeuksellisen isoihin säästöihin. Koko Espanjassa vain Kanarian saarilla ero kalleimman ja halvimman huoltoaseman välillä on suurempi. Manner-Espanjassa Málagan hintahaitari on kaikkein suurin.

Keskiviikkona 18.10. Málagan provinssin korkein dieselin litrahinta oli 1,709 euroa litralta ja halvin 1,299. Eroa on siis jopa 41 senttiä litralta. Kallein asema on toisin sanoen lähes kolmanneksen kalliimpi kuin halvin.

Keskikokoisen henkilöauton 60 litran tankin täyttämisessä voi siis parhaimmillaan olla 24,60 euron ero.

Lähde: Diario Sur

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...