Málagan luonto valloitti Rami Kääriäisen

Rami Kääriäinen saapui Aurinkorannikolle vuonna 2010 taskussaan lähes uunituore fysioterapeutin tutkinto. Ne työt jatkuvat edelleen, mutta niiden rinnalle hän on rakentanut myös vaellusoppaan ammatin.

– Olen täällä Espanjassa pätevöitynyt ja virallisen tutkinnon suorittanut vaellusopas, Kääriäinen täsmentää, ja muistuttaa, että virallisen vaellusoppaan kanssa retkeillessä myös vakuutusasiat ovat kunnossa.

Tanssin taitaja

- Mainos -

Rami Kääriäinen ei ole koskaan arkaillut uusille urille menemistä. Jokainen voi käyttää mielikuvitustaan ja arvioida, kuinka suuri juttu breakdance oli 80-90 -lukujen Pieksämäellä. Mutta Kääriäinenpä oli tanssista kiinnostunut ja ennen pitkää 15.000 asukkaan keskisuomalaiskaupungissa järjestettiin kansainvälisiä breakdance-kilpailuja.

Tanssi vei Kääriäistä muutenkin vahvasti nuoruusvuosina. Vuonna -94 hän aloitti Helsingin teatterikorkeakoulussa ammattitanssijan opinnot. Ne vaihtuivat kuitenkin seuraavana vuonna toisenlaisiin opintoihin.

Ammattiin ja avioon

– Halusin ammatin jossa olisi varmempi toimeentulo. Koska olin aina tehnyt kaikkea fyysistä, minua alkoi entistä enemmän kiinnostaa hieronta ja fysioterapia. Niinpä lähdin teatterikorkeasta Poriin hierojakouluun, hän perustelee päätöstään, jota moni tuolloin ihmetteli.

90-luvun lopulla oli aika palata kotikaupunkiin. Samalla tanssijalka alkoi saada taas lisää vipinää.

– Pieksämäellä tein hierojan töitä ja lisäksi pidin omaa tanssistudiota vuosina 99-06.

Uudella vuosituhannella saapui Rami Kääriäisen elämään muutakin uutta.

– Tapasin vaimoni Saijan vuonna 2003 ja vuonna 2005 menimme naimisiin.

- Mainos -

Samalla alkoi myös hahmottua uusi, iso muutos elämässä.

Aarrekartta

– Aloimme vaimon kanssa miettiä missä haluaisimme olla viiden vuoden päästä. Kävi ilmi, että molempia kiinnosti Espanja. Ilmasto oli tietysti yksi merkittävä syy, se kun mahdollisti ulkoiluharrastuksenkin ympäri vuoden. Samoin Välimeren ruokavalio veti puoleensa, Kääriäinen luettelee Espanjan houkutuksia.

Niinpä Kääriäiset asettivat Espanjaan muuttamisen tavoitteeksi ja sitä varten tehtiin suunnitelma, jota Rami Kääriäinen kutsuu aarrekartaksi.

– Tutustuimme kulttuuriin, ruokiin ja juhliin ja opiskelimme kieltä. Halusin myös varmistaa paremman työllistymisen, joten opiskelin fysioterapeutiksi.

Fysioterapeutin paperit Kääriäinen sai vuonna 2009 ja jo seuraavan vuoden alussa muutto Espanjaan toteutui.

Espanjaan ja vuorille

Ensimmäiset vuodet Espanjassa sujuivat töitä tehden, ehkä jopa liiaksi.

- Mainos -

– Olin Medivitalilla vastuufysioterapeuttina ja pidin työstä. Mutta kyllä siinä työ vei miestä siinä mielessä, että aikaa ja voimia ei juurikaan jäänyt Andalusian upeasta luonnosta nauttimiseen.

Kun Kääriäinen oli asunut jo pari vuotta Aurinkorannikolla, oli esimerkiksi viereisellä Mijas-vuorella vaeltelu edelleen tekemättä. Pikkuhiljaa miehen mielessä alkoi muhia ajatus kahden asian yhdistämisestä.

– Fysioterapeuttina minulla on paljon asiakkaita jotka kuntouttavat jotain vammaa. Ajattelin, että punttisalilla, juoksumatolla ja jumppasalissa ähkimisen sijaan, mitä jos lähtisi ulos nauttimaan luonnon kauneudesta ja samalla liikkumaan tavalla joka kuntouttaa. Omalle terveys- ja kuntotasolle sopivalle reitille.

Ja niin Kääriäinen alkoi suunnitella räätälöityjä vaelluksia.

Vaellusammattilainen

– Ensimmäiset asiakkaille rakennetut retket tein vuonna 2014 ja sama työ jatkuu edelleen. Jotta kaikki sujuu lakien ja pykälien mukaan, olen suorittanut täällä Espanjassa virallisen vaellusoppaan tutkinnon. Lisäksi kaikkien asiakkaiden kanssa käydään ennen reissua läpi heidän kuntonsa ja mahdolliset rajoitteet, ja reitti suunnitellaan sen mukaan mittatilaustyönä.

Ilman asiakkaita reissatessaan Kääriäinen tekee myös sellaisia vaelluksia, joita ei ihan joka pojalle voi suositella. Vuonna 2017 hän esimerkiksi kiersi Málagan provinssin vuoristoreitin La Gran Senda de Málagan. 670 kilomeriä vuoristopolkuja. Yksin. Yhteen putkeen. Elokuun helteissä.

– Valmistauduin siihen kuukausia, ja lopulta matka sujui hyvin. Reitti on jaettu 35 etappiin ja minä vaelsin yhden etapin joka päivä, joten koko reissu oli tehty reilussa kuukaudessa. Paikalliset ympäristöviraston ihmiset kyllä pyörittelivät päätään, että miten minä lähden sinne vuoden kuumimpana kuukautena, mutta totesin että olen suomalainen, seikkailija naurahtaa.

Tällä hetkellä Rami Kääriäinen toimii edelleen fysioterapeuttina, ja sen lisäksi hän tekee erilaisia vaellusreissuja. Pienille 2-4 hengen ryhmille räätälöityjä vaelluksia ja matkatoimisto Meriatur.comin kautta hieman isommille ryhmille suunnattuja retkiä.

– Ja reissun kuin reissun kruunaa aina se, että mennään kylälle syömään hyvin, Kääriäinen vinkkaa.

Kuka?

  • Rami Kääriäinen
  • 45 vuotta
  • Kotoisin Pieksämäeltä
  • Naimisissa Saijan kanssa
  • Aurinkorannikolla vuodesta 2010

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Paljonko käytät rahaa Black Friday ostoksiin?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...