Málaga on aloittanut jalkapallokauden pirteästi

Vuoden korpivaelluksen jälkeen Aurinkorannikolla on jälleen tarjolla ammattilaisjalkapalloa, kun Málaga CF nousi tälle kaudelle takaisin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle La Liga 2:een (myös Segunda División ja La Liga Hypermotion).

Janne Leipijärvi
2 min lukuaika
Málaga CF on herättänyt jalkapallobuumin Espanjan Aurinkorannikolla, ja kotipelit La Rosaleda -stadionilla ovat enemmän tai vähemmän loppuunmyytyjä.

Sarjanousijan ensisijainen tavoite on tietysti varmistaa sarjapaikka myös seuraavalle kaudelle, tuskin kukaan realistisesti odottaa Málagan taistelevan saman tien noususta La Ligaan.

Tämä siitä huolimatta, että sinivalkoisten olosuhteet ovat kunnossa ja riehakasta yleisöä on enemmän kuin La Rosaledan stadionille mahtuu.

Kausi on kuitenkin lähtenyt Málagassa käyntiin positiivisissa merkeissä myös viheriöllä.

- Mainos -

Kauden ensimmäisessä ottelussa malagalaiset kohtasivat Galiciassa Racing Ferrolin. Vieraat olivat ottelussa jopa hieman niskan päällä, mutta lopputulokseksi kirjattiin tasapeli 2-2. Pistetili aukesi siis heti avausottelussa.

Toisella kierroksella Málaga pelasi kotiavauksen La Rosaledalla Mirandésia vastaan. Sinivalkoiset olivat tälläkin kertaa hallitseva osapuoli, mutta tulostaululla seisoi 90 minuutin jälkeen tasalukemat 1-1.

Kauden avausvoiton vuoro oli lopulta kolmannella ottelukierroksella, kun Albacete kaatui La Rosaledalla maalein 2-1. Voiton arvoa lisää se, että kotijoukkue joutui pelaamaan yli puolet ottelusta vajaalla, kun Álex Pastor passitettiin punaisela kortilla suihkuun jo ensimmäisen jakson loppuminuuteilla.

Málaga kuitenkin taisteli ja lopulta lisäajan neljännellä minuutilla Antonio Cordero pääsi pilkulta viimeistelemään voittomaalin.

Kolmen pelatun kierroksen jälkeen Málaga CF on siis saalistanut kaksi tasapeliä ja yhden voiton. Tappion kalkkia joukkue ei ole vielä joutunut nielemään.

Málaga on sarjassa seitsemäntenä

Viidellä sarjapisteellä ja viidellä tehdyllä maalilla sinivalkoiset miehittävät tällä hetkellä sarjataulukon seitsemättä sijaa.

Seuraavan kerran Málaga kirmaa pistejahtiin tänä lauantaina 7. syyskuuta. Parin tunnin bussimatkan päässä joukkuetta odottaa Córdoba CF, jonka alkukausi on ollut hieman mollivoittoisempi: joukkueella on kasassa yksi sarjapiste, joka oikeuttaa sarjan viimeiseen sijaan.