Lukuaika: Maija Silvennoisen menu – kalaa, Smørrebrødia ja juurileipää

Maija Silvennoisen menu – kalaa, Smørrebrødia ja juurileipää

 

Syksyllä kerroimme, että yksi Suomen tunnetuimmista keittiömestareista Maija Silvennoinen saapuu piristämään Aurinkorannikon ravintolamaailmaa. Silvennoinen rantautui viime viikolla ja nyt hänen keittotaitonsa on koettavissa Simply Scandinavian ja Kukko Events ravintoloissa.

-Ajattelin ihan ensimmäisenä kirkastaa ajatusta skandinaavisesta keittiöstä. Aloitimme viime viikonloppuna lauantain buffet -lounaan, jonka sisältö koostuu pääosin erilaisista kalaruoista. Me skandinaavit olemme mestareita kalan laitossa, siksi tuota herkkua kannattaa tuoda esille, siitä kiinnostuvat varmasti muunkin maalaiset. Tämä buffa tarjoillaan joka lauantai klo 12-16.

Smørrebrød

Yksi skandinaavisen keittiön peruskivistä ovat tanskalaistyyliset avoimet voileivät, smørrebrødit. Koska Simplyn keittiömestarilla Lilian Mönkäreellä on vankka kokemus Smørrebrødien teosta, Silvennoinen ehdotti niiden tuomista ravintolan vakiolistalle.

Tanskalaiset voileivät ovat mainio skandiherkku.

- Mainos -

-Voileivät ovat erittäin käytännöllistä ruokaa. Niitä voi tehdä eri kokoisina, ajattelimme aluksi kokeilla kolmea eri kokoa. Lounasleipä on sellainen reilu, kokonainen ateria. Suolapala hieman pienempi, sopiva vaikka aamu- tai iltapäiväkahvin seuraksi. Otetaan vähän Espanjaa myös mukaan ajatteluun ja tehdään leivistä myös pienet tapas -tyyppiset versiot. Niitä voi tilailla vaikka lajitelman usealla eri täytteellä.

Smørrebrødit ovat jatkossa myynnissä ravintoloissa koko päivän. Leipiä on nähtävillä Simplyn kahvilavitriinissä, josta saa voileipien lisäksi muitakin kahvilatuotteita. Tarjolla on suolaista ja makeaa.

Hapanleipää juuresta

Silvennoinen kertoo, että yksi eurooppalaisen keittiön viimeaikaisista trendeistä on ollut juureen leivotun hapanleivän paluu markkinoille. Silvennoinen on omissa ravintoloissaan Jyväskylässä leiponut juurileipää jo pitkään. Tullessaan maanantaina Espanjaan, hän otti taikinajuurta mukaan, ensimmäiset kokeilut juurileivän teosta espanjalaisiin jauhoihin ovat olleet lupaavia.

-Sitko on selvästi erilainen kuin suomalaisessa, mutta ainakin ruisleivän maku on kerrassaan mainio. Viikonlopun aikana kokeilemme myös vaalean leivän tekoa juuritaikinasta, eiköhän sitäkin ole jo ensi viikolla tarjolla.

Juureen leivottu leipä on herkullista.

Juuritaikina on hyvänmakuinen, trendikäs ja se soveltuu hyvin sellaisille ihmisille, joilla on ongelmia hiivan kanssa.

Maijan menu

Silvennoinen on tämän kevään aikana Aurinkorannikolla pari pidempää jaksoa. Näiden jaksojen aikana tarjolla on erityinen Maijan menu, normaalin á la carte listan kyljessä. Menu on tarjolla Kukon tapahtumien yhteydessä ja myös Simply Scandinavianissa iltaisin. Simply on jatkossa auki iltaisin tiistaista lauantaihin.

-Tämä ensimmäinen Maijan menu on simppeli perusasioihin keskittyvä. Siinä on aluksi tarjolla skandinaavinen kalalajitelma, pääruokana tarjoan paahdettua ankanrintaa ja oikealla tavalla tehtyä sienirisottoa. Jälkkäriksi valitsin suklaamarkiisin, joka tarjoillaan raikkaan tyrni-ginsorbetin kanssa. Markiisin reseptin olen saanut legendaariselta Eero Mäkelältä.

Koulutusta

Yksi Silvennoisen tavoitteista on kouluttaa ravintoloiden keittiöhenkilökunnasta huippuosaajia.

- Mainos -

-Keittiötiimi on tällä hetkellä erinomainen. Porukassa on sopivasti eri asioiden erikoisosaajia, tällä jengillä tehdään varmasti mieleenpainuvia aterioita jo tämän kevään aikana.

Kukon ja Simplyn keittiötiimiin kuuluu keittiömestari Lilian Mönkäre (kesk) sekä kokit Mikko Pulkkinen(vas), Dina Li ja Mika Antikainen puuttuvat kuvasta. Oikealla Maija Silvennoinen.

-Koulutuksessa lähdemme liikkeelle ihan perusasioista. Ravintolan keittiössä kaiken perusta on reseptiikka, joka on koko henkilökunnan nähtävillä ja saatavilla jatkuvasti. Vain niin päästään laadukkaaseen ja tasalaatuiseen tarjontaan.

Silvennoinen pyrkii olemaan paikalla ravintoloissa mahdollisimman paljon Aurinkorannikolla oleskellessaan.

-Vaikka täällä olisi kiva pelkästään lomailla, niin nyt vedetään työkamppeet päälle ja mennään keittiöön tekemään ruokaa. Yhdessä tiimin kanssa tekeminen on ylivoimaisesti paras tapa kouluttaa henkilökuntaa.

Lue Myös: https://fuengirola.fi/2021/09/12/tuttu-kasvo-tuo-uusia-ajatuksia-aurinkorannikon-ruokakulttuuriin/

 

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...