Madridissa löydetty ensimmäinen oliivipuiden ”ebolavirus”

Andalusia tunnetaan olipuuviljelmistään. Xylella fastidiosa -bakteerin leviäminen olisi katastrofi viljelijöiden taloudelle.

Italiassa on revitty miljoona oliivipuuta juurineen Xylella fastidiosa -bakteerin takia.

Madridin provinssissa sijaitsevalta oliivipuuviljelmältä on löydetty ensimmäinen Xylella fastidiosa -bakteerin saastuttama puu. Tähän mennessä bakteeria on löydetty vain Baleaarien saariryhmästä sijaitsevasta oliivipuusta vuonna 2016 sekä viime kesäkuussa Alicantessa sijaitsevasta mantelipuusta.

Ärhäkkä bakteeri iskee viljelyksiin, puulajeihin ja koristekasveihin. EU-määräysten mukaan bakteerin saastuttamat kasvit on tuhottava välittömästi, koska se tarttuu herkästi toiseen kasviin.

Andalusiassa seurataan tarkasti bakteerin leviämistä oliivipuihin. Viljelijöillä on käytössään puhelinapplikaatio, jonka kautta he voivat lähettää tiedon mahdollisesta viruksesta saastuttamasta kasvista viljelykasvien hygieenisyydestä vastaavalla virastolle (RAIF).

Applikaation ansiosta virasto saa välittömästi selville kasvin tarkan sijainnin. Siihen voi myös tallentaa kuvan alustavaa analyysia varten.

Lähde: Sur

Mitä mieltä olit kirjoituksesta?
  • Mielenkiintoinen (13)
  • Hyödyllinen (4)
  • Erinomainen (0)
  • Tylsä (0)
  • Vanha uutinen (0)