Maailman paras keittiömestari avaa ravintolan Málagan lentokentällä

Kolmesti peräkkäin maailman ykköskokiksi nimetty espanjalainen Dabiz Muñoz lupaa "vallankumouksellisen gastronomisen kokemuksen" Espanjan Aurinkorannikon lentoasemallakin.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
2 min lukuaika
Dabiz Muñoz on Michelin-tason madridilainen huippukokki, jonka uusi Hungry Club -ravintolaketju avautuu ensi alkuun yhdeksälle Espanjan suurimmalle lentoasemalle.

Espanjalainen huippukokki, kolmen Michelin-tähden keittiömestari Dabiz Muñoz, 44, valloittaa seuraavaksi espanjalaiset lentoasemat.

Madridilainen ruokaguru on yhdistänyt voimansa Avolta-yhtiön kanssa ja luonut Hungry Club -ravintolakonseptin. Näitä uusia ruokapaikkoja aukeaa yhdeksälle Espanjan vilkkaimmalle lentokentälle, myös Málagaan.

Aurinkorannikolla Muñoz on hurmannut aiemminkin.

Fuengirola.fi kertoi viime joulukuussa, kuinka huippukokin ruokarekka keräsi valtavia jonoja Málagan keskustassa. Hänen kanaherkkuja myyvä takeaway-brändinsä on nimeltään GoXO.

- Mainos -

Lue myös: Leena jonotti Málagassa maailman parhaan kokin kanaa – makuelämys yllätti

Irokeesikampauksestaan tunnettu Muñoz voitti maailman parhaan kokin tittelin kolmatta vuotta peräkkäin Best Chef Awards -tapahtumassa viime marraskuussa 2023.

Hänen Madridissa sijaitseva DiverXO-ravintolansa arvostettiin muun muassa maailman kolmanneksi parhaaksi ravintolaksi 2023.

Pizzaa, hot dogeja ja muuta Dabiz Muñozin luomaa ”parempaa pikaruokaa” Hungry Club -lentokenttäravintolassa.

Ensimmäinen ravintola avautui Madridiin

Nyt Muñozin kekseliäitä ja avantgardistiakin ruokaluomuksia voi nauttia espanjalaisilla lentokentillä. Yhdeksän Hungry Club -ravintolaa on suunnitelmissa avata Madridin, Barcelonan, Málagan ja Palma de Mallorcan lentoasemille.

Ensimmäinen Hungry Club -konseptin ravintola avattiin Adolfo Suárez Madrid-Barajasin lentoaseman T4-terminaalissa tällä viikolla. Tiedossa ei vielä ole, milloin Málagan kenttäravintola avautuu.

Tarjolla on ”ainutlaatuista ja vallankumouksellista” ruokaa, joka on suunniteltu ja mukautettu lentomatkustajien tarpeisiin.

Lämmin voileipä Hungry Clubin tyyliin.

Keittiömestari Muñozin mukaan Hungry Club ”on suunnattu levottomille asiakkaille ja tutkimusmatkailijoille, jotka haluavat nauttia hyvästä ruoasta missä tahansa maailmassa ja siksi myös lentokentällä.”

Menu on suunniteltu lentoaseman rytmiin, oli kyseessä sitten ruokailu baarissa, terminaalissa tai ruoan ottaminen mukaan lennolle. Ravintoloiden aukioloajat ovat samat kuin kentän tax-free-myymälöiden.

- Mainos -

Yksi tämän gastronomisen tarjonnan erottavista piirteistä on sen luojien mukaan ruuan korkea laatu, paikalliset tuotteet ja Dabiz Muñoz ”ainutlaatuinen tulkinta”.

Hanke on osa Avoltan kaupallista kasvustrategiaa Espanjassa, sen jälkeen kun se voitti useita kilpailutuksia lentokenttien tarjouksissa vuonna 2023. Avolta – entinen Aldeasa – on vakiinnuttanut asemansa Espanjan lentokenttäoperaattori Aenan keskeisenä kaupallisena kumppanina.

Yhtiö hallinnoi seuraavien 12 vuoden ajan myös tax-free-myymälöitä 21 lentoasemalla Madridissa, Kataloniassa, Andalusiassa, Valencian itsehallintoalueella, Kanariansaarilla ja Baleaareilla.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *