Luonnonsuojelijat huolissaan Aurinkorannikon rakentamisesta

Ecologistas en Acción -luonnonsuojelujärjestö on varoittanut raportissaan Andalusian rannikon massiivisesta kaupungistumisesta erityisesti Torremolinosissa, Benalmádenassa, Fuengirolassa ja Marbellassa.

Maanantaina julkistetussa raportissa todetaan, että varsinkin näissä Aurinkorannikon kaupungeissa luonnonarvot ovat lähes tuhoutuneet niistä piittaamattoman, kaupallisia hyötyjä ajavan rakentamisen vuoksi.

Raportin mukaan myös vähintään 37 rannikon jätevedenpuhdistamoista rikkoo säännöksiä tavalla tai toisella. Lisäksi esimerkiksi Nerjalla ei ole puhdistamoa lainkaan.

Luonnonsuojelijat peräänkuuluttavat nyt rannikkoalueiden suojelusuunnitelmaa ja kuntien välistä yhteistyötä.

- Mainos -

Järjestö toi esiin, että Málagan alueesta vain 2,5 prosenttia on luonnonsuojelualuetta ja ilmoitti pyrkivänsä sen kasvattamiseen.

Tutkimuksen mukaan Andalusian rannikolla on noin 1,7 miljoonaa asuntoa, joista vähintään 27 prosenttia on rakennettu viimeisen kiinteistökuplan aikana ja joista 224.000 on tyhjiä.

Järjestö toteaa, että  mahdotonta hyväksyä, että kiinteistökuplan jälkeen rannikkoalueiden kunnat ovat rakentaneet asuin- tai matkailutarkoituksiin tuhansia uusia asuntoja, kun tyhjillään seisoo yli 200.000 asuntoa.

Lähde: Malaga hoy

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...