Koronaseuranta Matkailu Uutiset

Liikkuminen Andalusiassa vapautuu

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Andalusian maakuntahallituksen korona-asiantuntijat kokoontuivat tiistai-iltana päättämään rajoitusten kohtalosta.

 

Asiantuntijatiimin tiistaisen kokouksen jälkeen Andalusian presidentti Juanma Moreno ilmoitti, että tämän viikon torstaista alkaen liikkuminen Andalusian itsehallintoalueen sisällä vapautuu. Näin ollen provinssien sulku päättyy ja ihmiset voivat liikkua Andalusian kahdeksan provinssin (Almería, Cádiz, Córdoba, Granada, Huelva, Jaén, Málaga ja Sevilla) välillä myös ilman perusteltua syytä.

Provinssien välinen liikkuminen rajoitettiin vain välttämättömään liikenteeseen tammikuun 17. päivä, kun Andalusian koronatartuntojen ilmaantumisluku kahdelta viikolta oli yli 460. Nyt, hieman reilut kolme kuukautta myöhemmin rajat avataan ilmaantumisluvun ollessa alle 240.

Muita merkittäviä helpotuksia ei tiistain kokouksessa päätetty tehdä. Esimerkiksi Andalusian itsehallintoalueen rajat pysyvät edelleen suljettuina ei-tärkeältä liikenteeltä.

Yöllinen ulkonaliikkumiskielto on edelleen voimassa klo 23-06. Kauppojen on suljettava viimeistään klo 22.30. Ravintolat, baarit ja vastaavat saavat ottaa asiakkaita klo 22.30 asti ja sulkea pitää klo 23 mennessä, sillä asiakkaiden pitää noudattaa klo 23 alkavaa ulkonaliikkumiskieltoa.

Myös kokoontumisrajoitukset säilyvät ennallaan, eli ulkotiloissa kuusi henkeä, sisätiloissa neljä henkeä, kun kyseessä eivät ole samassa taloudessa asuvat.

Provinssien väliseen liikkumisvapauteen poikkeuksen tekevät ne kunnat, joiden ilmaantumisluku on yli 500. Näiden kuntien rajat on suljettu, mutta liiketoiminta saa jatkua kuten muuallakin. Niiden kuntien, joiden ilmaantumisluku on yli tuhat, rajat ja ei-välttämätön liiketoiminta suljetaan.

Aurinkorannikon kaupunkien ilmaantumisluvut ovat tällä hetkellä (päivitetty 27.4.) varsin alhaisia: Fuengirola 103, Mijas 125, Benalmádena 148, Torremolinos 156, Málaga 149 ja Marbella 119.

Nyt linjatut rajoitukset ovat voimassa 29.4. – 9.5.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Normaalia kohti

Lähes nollasta lähdettiin. Nyt ollaan jo samalla pelikentällä normaalivuosien kanssa. Pientä...

Viikon kysymys

Mitä mieltä olet koronapassista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa