Uutiset

Lentokentille tulossa myyntiin euron vesipullot

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Aena aikoo myös lisätä ilmaisten vesipisteiden määrää lentokentillä

Espanjan lentokenttäviranomaiset ovat kyllästyneet vesipullojen kiskurihintoihin.

Espanjan lentokenttäviranomaiset ovat kyllästyneet vesipullojen kiskurihintoihin.

Espanjan lentokenttiä hallitsevan Aenan mukaan matkustajat valittavat eniten ylihintaisista vesipulloista. Siihen on vihdoin tulossa muutos.

Aena on jo velvoittanut osaa myyntiautomaattien ja kioskien omistajista tarjoamaan asiakkaille euron hintaisia vesipulloja kirjaamalla ehdon uusiin vuokrasopimuksiin.

Edullisten vesipullojen myyntipaikat lisääntyvät vuokrasopimusten uusimisen yhteydessä.

Sopimuksen mukaan kioskien ja myyntiautomaattien on tarjottava vähintään 0,3 litran kokoisia vesipulloja euron hintaan. Myös juoma-automaateissa tyypillisesti myytävät puolen litran vesipullot on oltava samanhintaisia.

Tähän mennessä uusi vuokrasopimus on vahvistettu 19 kioskiyrittäjän kanssa seitsemällä eri lentokentällä (Madrid-Barajas, Palme de Mallorca, Bilbao, Tenerife Sur, Santiago, Vigo ja Girona-Costa Brava).

Ja kuudella muulla lentokentällä (Tenerife Sur, Grand Canaria, Fuenteventura, León, Vitoria ja Salamanca) sijaitsee yhteensä 134 myyntiautomaattia, joista saa eurolla puolen litran vesipulloja.

Idea ei ole uusi. Lentokenttien maailmanlaajuinen kattojärjestö Airports Council International (ACI) ehdotti jo vuonna 2015, että kaikkien maiden lentokenttäviranomaisten pitäisi huolehtia siitä, että jokaisella lentokentällä myydään euron vesipulloja.

Espanjan oikeuskansleri tutki lentokentillä myytävien vesipullojen hintaa jokin aika sitten ja suositteli, ettei vesipullo saisi maksaa enempää kuin 1,60 euroa. Aena halusi kuitenkin noudattaa kansainvälistä suositusta.

Aena aikoo myös lisätä ilmaisten vesipisteiden määrää lentokentillä.

Lähde: El País

Mika Heikkilä

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa