Länsi-Niilin virus on aiheuttanut kuusi kuolemaa Andalusiassa

Hyttysenpistojen avulla leviävän viruksen viimeisin uhri oli muualta kotoisin oleva nainen, joka vieraili elokuussa Utrerassa, Sevillan provinssissa, ja kärsi ennestään terveysongelmista.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Länsi-Niilin virus tarttuu ihmisiin hyttysenpistojen välityksellä.

Andalusian itsehallintoalueen terveysministeriö on vahvistanut että Pohjois-Espanjassa Navarrassa on kuollut nainen, joka oli saanut tartunnan Länsi-Niilin viruksesta vieraillessaan Utrerassa, Sevillan provinssissa. Kuten usealla muullakin viruksen uhreista, myös hänellä oli ennestään terveysongelmia.

Tämän tuoreimman tapauksen jälkeen viruksen aiheuttamien kuolemien määrä nousee kuuteen tänä kesänä. Kaikki kuolemantapaukset liittyvät tavalla tai toisella Sevillan provinssiin.

Ministeriön lähteet vahvistivat, että nainen oli vieraillut Utrerassa 12. elokuuta ja matkustanut sitten kotiinsa, jossa hän myöhemmin menehtyi Länsi-Niilin virukseen. Virus tarttuu ihmisiin ainoastaan hyttysenpiston kautta.

Utrerassa tartunnan saaneen naisen lisäksi Andalusiassa on tänä kesänä kuollut viisi muuta ihmistä Länsi-Niilin viruksen seurauksena. Kaikki ovat olleet iäkkäitä ja suurimmalla osalla on ollut tiedossa aiempia terveysongelmia.

- Mainos -

Kymmeniä tartuntatapauksia

Kuolemaan johtaneiden tapausten ohella on Andalusiassa kirjattu kymmeniä muita tartuntatapauksia. Itsehallintoalueen terveysministeriö raportoi tänä kesänä yhteensä 60 tartuntatapausta.

Andalusian itsehallintoalueella on käytössä ns. PEVA-suunnitelma (Plan Estratégico Andaluz para la Vigilancia y Control de Vectores Artrópodos con Incidencia en Salud, suomeksi Andalusian strateginen suunnitelma terveyteen vaikuttavien hyönteisten valvomiseksi ja torjumiseksi)

Tällä hetkellä PEVA-suunnitelma velvoittaa kaikki kunnat, joita hyttysten levittämän Länsi-Niilin viruksen aiheuttama ongelma koskee, toteuttamaan kunnalliset ennaltaehkäisevän hyönteismyrkytyksen suunnitelmansa.

Kyseiset kunnat kuitenkin vaativat aluehallintoa osallistumaan aktiivisemmin ongelman ratkaisemiseen. Erityisesti kunnat toivovat etteivät hyönteismyrkytysten ja desinfiointien kustannukset jäisi yksin niiden vastuulle.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *