Lukuaika: La dolce vita – Italialaista lounasta ja aperitiivejä

La dolce vita – Italialaista lounasta ja aperitiivejä

Fuengirolan Los Bolichesiin aukesi viime tiistaina uusi pikkuravintola, joka luottaa italialaisiin makuihin. La Dolce Vitan ravintoloitsija on pitkään Suomessa asunut Pohjois-Italiasta kotoisin oleva Mario Consiglio.

-Meillä Italiassa ruokaan suhtaudutaan aina intohimoisesti. Sillä asenteella pyöritän myös La Dolce Vitaa, haluan tarjota vain parasta, mitä kotimaani pystyy tarjoamaan.

Italialaiset antipastot kuuluvat maailman arvostetuimpien kulinaaristen kokemusten piiriin.

La Dolce Vitan konsepti on tarjota yksinkertaista ja hyvää ruokaa. Lista ei ole kovin laaja, lähtökohtaisesti aamulla tarjotaan hyvää kahvia ja uunituoreita croissanteja, lounasaikaan syödään pastaa ja iltapäivällä maistellaan lasin ääressä erilaisia antipastoja, bruschettaa tai yhtä talon erikoisuuksista Pinsa Romanaa, mikä on eräänlainen pizzan ja focaccian sekoitus.

Pinsa Romana on herkullisen mehevä pizzan ja focaccian risteytys.

-Pinsan salaisuus on taikinan pitkässä kohottamisessa. Taikina käy ja kohoaa vähintään 72 tuntia, siinä on käytetty kolmea erilaista jauhoa. Rakenne on ilmavampi ja keveämpi kuin perinteisessä pizzassa. Herkullista siitä tulee, kun päälle laitetaan itse tehtyä tomaattikastiketta ja mozzarella juustoa. Lisäksi Pinsaan voi laittaa parmankinkkua tai vaikka mausteista makkaraa, Consiglio kuvailee.

- Mainos -

Kaikki La Dolce Vitan ruokatuotteet tulevat italiasta. Myös juomapuolella Italia on vahvasti esillä.

Sanna Rastas on ravintoloitsija Mario Consiglion puoliso. Rastas auttaa La Dolce Vitassa iltaisin ja viikonloppuisin.

-Viinimme ovat italialaisia ja drinkkipuolellakin tarjoamme paljon saapasmaan makuja. Aperol Spritz ja Negroni ovat esimerkiksi suosittuja, Mario Consiglion puoliso Sanna Rastas kertoo.

La Dolce Vita on paikka, johon on helppo istahtaa hetkeksi. Tuo hetki venähtää helposti pidemmäksi, pieniä annoksia ja hyviä juomia nauttien.

La Dolce Vita löytyy Los Bolichesin ravintolakadulta Fransisco Cano 32. Vastapäätä on monen tuntema meksikolainen ravintola.

Lue lisää Aurinkorannikon ravintoloista: Ravintolat

 

 

 

- Mainos -

 

 

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...