Kurkien jätöksiä

Málagan provinssissa asuu lähemmäs 1,8 miljoonaa asukasta. Jotta (lähes) kaikille saadaan katto pään päälle, on samalla alueella yhteensä lähes miljoona asuinrakennusta. Tuorein tarkka luku on vuodelta 2021, ja se on 996.557. Miltsi siis lienee aika lähellä tänä päivänä.

Jos et ole sattumoisin vielä lukenut nettisivultamme tai tämän viikon lehden sivulta 3 aiheesta tarkemmin, voin heittää sinulle arvuuttelun: Mitä veikkaat, kuinka monta noista miljoonasta rakennuksesta on rakennettu vuosien 2001-2010 välillä?

Voin antaa vähän vinkkiä tai vertailukohtaa. Málagan kaupunki on perustettu bauttiarallaa vuonna 800 eaa. Siitä alkaen ja vuoteen 1970 asti (eli sanokaamme noin 2800 vuoden aikana) rakennettuja asuinrakennuksia Málagan alueelta löytyy tätä nykyä noin 187.000 kappaletta.

- Mainos -

Joko arvasit? Oikea vastaus on 270.000 kappaletta.

Eli muotoillaanpa hieman toisin. 2000-luvun alun asuntobuumin aikana Aurinkorannikon seudulle rakennettiin kymmenessä vuodessa noin 45% enemmän asuntoja, kuin 2800 vuoden aikana ennen vuotta 1970. Ihan tolkutonta.

Eipä ihme, näin jälkikäteen funtsailtuna, että ennen asuntokuplan poksahtamista näillä seuduin oli jokseenkin mahdotonta ottaa maisemakuvaa, jossa ei olisi näkynyt alueen epävirallista kansallislintua, nostokurkea.

Toisaalta joku vääräleuka saattaisi todeta, että tokkopa kolmentuhannen vuoden päästä niistä äskettäin rakennetuista taloista kovin moni enää pystyssä seisoo. Ja oikeassahan vääräleuka olisi.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...