Kukon gourmet uusivuosi

Uusivuosi on ravintola Kukon keittiöväelle näytön paikka. Vähintään kahdeksan ruokalajin gourmet -illallinen on paitsi haastava, myös erittäin mielenkiintoinen projekti Mika Väätäiselle ja Juuso Malilalle.

Kukon ravintolanjohtaja Mika Väätäinen on kokenut keittiömies. Hänen historiastaan löytyy useita helsinkiläisiä huippuravintoloita, esimerkiksi Soup tai vaikkapa Hotelli Tornin ravintola.

Kukon ravintolanjohtaja Mika Väätäinen ja keittiömestari Juuso Malila lupaavat uudelle vuodelle skandinavisia herkkuja.

-Tornin keittiö oli menettänyt mainettaan ja ravintola oli muutenkin alamaissa. Sain haasteeksi nostaa keittiö jälleen Helsingin ykkösriviin. Kova työ siinä oli, monta itkua itkettiin ennen kuin homma saatiin pelittämään. Pitkän prosessin lopputulos oli kuitenkin tyydyttävä, lehtiarvioissa alkoi näkyä paljon tähtiä ja hyvän ruoan ystävät palasivat asiakkaiksi, Väätäinen muistelee.

Väätäinen palkkasi viime syksynä Kukkoon uuden keittiömestarin, Juuso Malilan. Väätäinen haki tehtävään nimenomaan nuorta näytönhaluista henkilöä. Paikkaa haki moni varsin ansioitunut ammattilainen, mutta Malilassa Väätäinen näki oikeanlaista paloa.

- Mainos -

-Nyt on syksy tehty yhdessä töitä, enkä kadu valintaani. Juusosta löytyy oikealla tavalla intohimoa, osaamista, ahkeruutta ja nöyryyttä. Myös asiakaspalautteen perusteella uusitun Kukon keittiö on onnistunut mainiosti täyttämään ne tavoitteet, joita loppukesästä asetimme.

Gourmet uusivuosi

Viime vuoden uudenvuodenaattona Kukossa kokeiltiin uudenlaista konseptia. Otettiin askel vaativamman fine diningin suuntaan. Asiakkaat saivat nauttia pitkän illallisen, joka sisälsi seitsemän pientä ateriaa.

-Palaute viimevuotisesta oli innostava. Lähes kaikki paikalla olleet sanoivat tulevansa uudelleen, jos vastaavia iltoja järjestetään. Nyt siihen on mahdollisuus. Olemme jopa lisänneet hieman ruokalajeja ja pyrimme vielä viimevuotista nautinnollisempaan lopputulokseen.

Uuden vuoden gourmet -menu on mielenkiintoinen. Makuja on haettu erilaisista raaka-aineista rohkeasti.

-Meidän johtoajatuksenamme on ollut simply scandinavian. Koska olemme suomalaisia, paras osaamisemme löytyy varmasti skandinavisista ruokalajeista. Minulle skandinavinen keittiö edustaa puhtaita makuja tuoreista ja korkealaatuisista raaka-aineista. Yhtenä ruokalajina on savustettua poron sisäpaistia. Poro tulee tutulta tuottajalta Savukosken Martinkylältä. Me savustamme poron itse Kukossa ja teemme loppukypsennyksen uunissa, keittiömestari Malila kuvailee.

Myös muissa ruokalajeissa kaikki tehdään alusta loppuun itse.

-Meidän Toast skagen eroaa normaalista siinä, että teemme pohjalle perunaohukaisen. Se on tavallista leipää huomattavasti maukkaampi. Paahdetun peuran kanssa tarjottava kurpitsapyree haudutetaan voin kanssa vähintään neljä tuntia, jotta sen sokerit muuttuvat herkullisiksi. Maa-artisokkakeiton kanssa tarjoamme ankan maksaa, en vielä päättänyt onko se terriininä vai paistettuna, Väätäinen mietiskelee.

- Mainos -
Don Witka viihdyttää pianolla ja äänellään. Luvassa on tyylikkäitä ever greenejä.

Kun juhlitaan vuodenvaihdetta iltaan kuuluu myös musiikkia. Sitä Kukossa tarjoilee Don Witka, mies piano ja ääni.

Koko ruokalista on luettavissa esimerkiksi tästä alta tai Kukon fb-sivuilta. Näiden herkullisten ruokien oheen Kukon henkilökunta rakentaa jokaisen ruokalajin parhaita puolia korostavan viinipaketin. Pöytävaraus uudenvuodenaaton juhlintaan kannattaa tehdä ajoissa, tällaista gourmet menuta voi tehdä vain rajalliselle joukolle. Varauksen voi tehdä käymällä Centro Finlandian Infossa tai soittamalla numeroon +34 646 111 203.

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...