Koulupaikkojen haku jälleen vilkasta

Kuten viime viikolla kerroimme, ilmoittautuminen Aurinkorannikon suomalaiseen kouluun lukuvuodeksi 2022-23 alkoi tämän viikon maanantaina klo 9.00 Espanjan aikaa.

Koska jo etukäteen oli melko lailla selvää, ettei paikkoja riitä kaikille hakijoille, olivat ensimmäiset pari-kolme hakupäivää erittäin vilkkaita.

– Mitään ennätyksiä ei varmasti rikottu, mutta pandemia ei myöskään enää näy pienempinä hakijamäärinä. Voisi siis sanoa että siinä mielessä ollaan palaamassa pandemiaa edeltäneisiin lukuihin, muotoilee suomalaisen koulun vs. rehtori Saara Ikonen.

- Mainos -

Jos kerran hakijoiden määrä alkaa palailla pandemiaa edeltäneelle tasolle, lienee odotettavissa pitkiä jonoja ns. varasijoille jääneiden osalta. Toistaiseksi oppilaita ei voida nimittäin ottaa koulun täydellä kapasiteetilla, koska Andalusian viranomaisten asettamat rajoitukset ovat edelleen voimassa. Toiveissa kuitenkin on, että keväällä tai viimeistään kesällä rajoituksia aletaan purkaa, jolloin myös varasijoilta pääsee kouluun lisää oppilaita.

Nyt käynnissä on vasta ilmoittautumisen ensimmäinen viikko, joten tarkkoja lukuja koululta ei haluta vielä antaa.

– Parin viikon sisällä pyrimme ensin saamaan tiedon kaikille koko kouluvuodeksi paikkaa hakeneille, saivatpa he sitten suoraan koulupaikan tai joutuivat varasijalle, kertoo koulun kansliasta koulusihteeri Kati Lassila.

Suomalaisen koulun hakijamäärät antavat viitteitä sitä, että ensi syksynä Aurinkorannikolle on taas tulossa runsaasti suomalaisia.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...