Lukuaika: Kolumbukselle kunniaa Benalmádenassa

Kolumbukselle kunniaa Benalmádenassa

Castillo de Clomares on mielenkiintoinen nähtävyys Benalmádenassa.

Kun Benalmádena Pueblosta lähtee laskeutumaan kohti rantaa Carretera Costa del Solia pitkin, pilkistää pian alavasemmalla erikoisen näköinen monumentti. Kun jatkaa matkaa, saattaa paikan ohi ajaa lähes huomaamatta. Tien varteen näkyy lähinnä muuri, jonka takaa pilkistää jotain, joka ehkä etäisesti muistuttaa linnaa. ”Mikähän tuokin on”, tuli itsekin mietittyä useamman kerran, ennen kuin uteliaisuus voitti, ja otin asiasta selvää.

Muurin takaa löytyy Castillo de Colomares, erikoinen rakennelma joka muistuttaa hieman linnaa, hieman laivaa ja kenties hieman suurta ja monimutkaista suihkulähdettä. Rakennelmasta voi löytää goottilaista, roomalaista, bysanttilaista ja maurilaista arkkitehtuuria. Saattaapa paikoin tulla mieleen myös Gaudín kädenjälki.

- Mainos -
Numeroiduista monumenteista numero yksi on bysanttilaistyylinen Fuente de la Culebra.

Monumentti ei kuitenkaan ole Gaudín, tai kenenkään muunkaan kuuluisan arkkitehdin työtä. Muistomerkin takaa löytyy mies nimeltä Esteban Martín. Hän ei ollut arkkitehti, vaan lääkäri. Hän oli kuitenkin kiinnostunut arkkitehtuurista, ja Kolumbuksen Amerikan löytöretken 500-vuotisjuhlien lähestyessä hän halusi tehdä kivestä, tiilestä ja sementistä muistomerkin, joka kertoisi Kolumbuksen retken tarinan.

Avukseen tohtori Martín palkkasi kaksi malagalaista muuraria, ja vuonna 1987 alkoivat työt. Valmista ei tullut aivan juhlavuoteen 1992 mennessä. Miesten urakka saatiin lopulta maaliin seitsemän vuoden ahkeroinnin jälkeen, vuonna 1994.

Juuri tästä tarinankerronnallisesta syystä Castillo de Colomares on erityisen mielenkiintoinen kohde. Sitä voi ihailla yksittäisenä kokonaisuutena, arkkitehtuurin ja kauniiden maisemien yhdistelmänä tai alueen näköalatasanteelta voi vain katsella ympärilleen. Mutta huomattavasti enemmän paikasta saa irti, kun malttaa kiinnittää huomiota yksityiskohtiin.

Kolumbuksen laivaston Pinta alus on yksi innoituksen lähteistä.

Monumentista löytyvät muun muassa kuuluisat Santa María, Pinta ja Niña -alukset. Koko rakennelma on kuin monen yksittäisen muistomerkin muodostama kokonaisuus. Erillisiä numeroituja osia on kaikkiaan 16. Osa on – kuten todettua – laivan keuloja, on vesilähteitä, torneja, jne.

Alue ei ole erityisen suuri, joten halutessaan sen käy läpi nopeastikin. Toisaalta jos innostuu tutkimaan tarkemmin monumentin yksityiskohtia ja räpsimään kuvia, hujahtaa tunti tai vaikka toinenkin silmänräpäyksessä. Ainakin omassa testiryhmässämme myös lapsiosasto jaksoi hyvin pysyä kiinnostuneen tunnin, jopa hieman toista.

Monumentti numero kaksi, La Casa de Aragón.

Castillo de Colomaresissa vierailu on sen verran huokeaa, että nopeammankin visiitin raaskii tehdä, ja mennä tarvittaessa vaikka myöhemmin uudestaan. Aikuisten lippu maksaa 3 euroa ja lastenlippu 2 euroa.

Castillo de Colomares:

Finca la carraca, ctra. costa del sol, s/n, Benalmádena

- Mainos -

P. 678 03 40 11 / 952 44 88 21

castillomonumentocolomares.com

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...