maanantai, maalis 4, 2024

Andalusian Swingband – Kolmannesvuosisata swingin lumoissa

Swingin ja jazzin ilosanomaa hehkuttava Andalusian Swingband on toiminut jo 33 vuoden ajan. Kevät tuo tutun musiikin oheen myös muutoksen tuulia.

Andalusian Swingbandin historiaa alettiin kirjoittaa vuonna 1986, kun Erkki Karjalainen alkoi koota yhteen muusikoita jammailemaan jazzin ja swingin äärelle. Ensimmäisinä vuosina yhtyeen kotipaikkana oli Kallen kaivohuone Los Pacosissa.

Kallen kaivohuoneelta ASB muutti vielä 80-luvun lopulla Los Pacosin toiselle laidalle, Girasoliin ja Suomelaan. Samalla yhtyeen nimi muotoutui Suomelan Bändiksi. Sieltä jammailu siirtyi varsin pian pienen matkan päähän Peña Caballistaan, missä yhtye viihdytti kansaa lähes koko 90-luvun sunnuntaisin ja lisäksi isännöi keskiviikkoisin tansseja, joissa tunnelma oli usein hyvinkin tiivis.

90-luvun lopulla, reilun kymmenen vuoden toiminnan jälkeen, yhtyeen nimi vaihtui nykyiseen muotoonsa, Andalusian Swingband.

Uusi koti satamassa

- Mainos -

Vuonna 2000 ASB:n toiminnassa koitti merkittävä muutos, kun yhtye siirtyi toistaiseksi pitkäaikaisimpaan kotipesäänsä, Fuengirolan satamassa sijaitsevaan Regina’s al Mariin, tutummin Reginaan.

Samana vuonna yhtyeen riveihin astui myös sen pitkäaikainen johtaja Hannu Ruotsalainen. Hänen komennossaan ASB kasvatti ja vankisti asemaansa Aurinkorannikon jazzin ja swingin ystävien sydämissä. Sataman valojen katveessa kansa tottui maailmanluokan rytmimusiikkiin peräti 16 vuoden ajan, kunnes vuonna 2016 ASB siirtyi musisoimaan Nuriasoliin.

Kolme vuotta on kulunut, ja nyt on jälleen muuton aika. Nuriasolin viimeiset swingit fiilistellään tämän viikon sunnuntaina, 10.3.

– Meillä on luvassa oikein hyvän mielen läksiäiset. Olemme nauttineet kolmesta vuodesta Nuriasolin salissa, ja niitä kunnioittaen haluamme pitää iloisen päätösillan, kuvailee Andalusian Swingbandin tiedotuksesta vastaava Kirsi Ruotsalainen ja kutsuu kaikki mukaan nauttimaan Nuriasolin tunnelmasta vielä kerran.

Maaliskuun 17. päivästä alkaen Andalusian Swingband esiintyy sunnuntaisin klo 18 Ravintola Kukossa.

Janne Leipijärvi

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä mieltä olet Suomen poliittisista lakoista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...