Kevytyrittäjyys ratkaisuksi keikka- ja väliaikaistöihin

Etätyöstä on tullut koronan myötä mahdollista entistä useammalla toimialalla.

Perinteiset työskentelyn tavat ovat muuttuneet vauhdilla. Palaverit, joita ennen koronaa käytiin neuvotteluhuoneissa, ovat siirtyneet nettiin video- ja puheluneuvottelujen muotoon.

Moni ajattelee, että paluuta entiseen ei ole. Pandemia pakotti digipalveluiden käyttöönoton sellaisillekin toimialoille, joilla muutoin olisi muutokseen voinut mennä vuosikymmen.

- Mainos -

 Erilaiset etätyötä mahdollistavat digitaaliset työkalut ovat myös lisääntyneet ja kehittyneet vauhdilla.

Yksi etätyön uusista työkaluista on kevytyrittäjyys. Se on kätevä tapa hoitaa laskutus- ja byrokratia-asiat varsinkin keikkaluonteisissa töissä ja myös lyhyissä, alle puolen vuoden työsuhteissa. Kevytyrittäjä on ammatinharjoittaja, jolla ei ole omaa yritystä eikä näin ollen myöskään omaa y-tunnusta. Kevytyrittäjä voi olla myös henkilö, jolla on vakituinen työ, mutta joka tekee sivutyönsä kevytyrittäjä statuksella.

 Kevytyrittäjyys

Kevytyrittäjyys sopii varsin hyvin monelle sellaiselle, joka työskentelee esimerkiksi Aurinkorannikolta käsin Suomeen.

-Edellytyksenä on se, että kevytyrittäjä pysyy Suomen verotuksen piirissä, että hänellä on suomalainen verokortti, Jukka Forsberg Odeal -yrityksestä kertoo.

-On hyvä huomioida myös, ettei luvanvarainen työskentely onnistu kevytyrittäjänä. Esimerkiksi järjestyksenvalvojat, lääkärit tai fysioterapeutit eivät voi toimina kevytyrittäjänä. Myöskään verkkokauppa toiminta ei sovellu oikein kevytyrittäjyyteen. Potentiaalisia kevytyrittäjiä ovat esimerkiksi koodarit, graafiset suunnittelijat, toimittajat, konsultit, myyntiedustajat ja monet muut itsenäistä työtä tekevät ammattilaiset.

Käytännössä kevytyrittäjä hoitaa työnsä tai palvelunsa laskutuksen kevytyrittäjän laskutuspalvelun kautta. Kevytyrittäjä tekee laskun palvelussa tai tuotteen tilaajalle ja Odeal hoitaa laskun lähetyksen, palkanlaskennan ja ennakonpidätyksen tilittämisen verohallinnolle.

Helppo ratkaisu

- Mainos -

Suomalaisia kevytyrittäjiä arvioidaan jo olevan yli 100.000 henkilöä.

 Nyt kun etätyön mahdollistama vapaus työskennellä ei ole enää maantieteellisesti sidottua, moni etätyötä tekevä on kokeillut työskentelyä ulkomailta käsin.

Mikko on kokeillut tänä vuonna etätyöskentelyä Fuengirolassa kahden kuukauden ajan.

-Työtehoni täällä on ollut moninkertainen, verrattuna siihen millainen energiatasoni olisi ollut suomessa työntekoon marras-joulukuussa. Eniten auttaa valo, jota Välimeren rannalla riittää talvikuukausinakin.

Mikko tekee projektitöitä suomalaisille yritykselle. Laskutuksen, palkanlaskennan ja muun byrokratian hoitaa Odeal kevytyrittäjäpalvelu ja se tilittää nettopalkan Mikon pankkitilille.

 Myös moni eläköitynyt suomalainen tekee sivutöitä ja projekteja kevytyrittäjänä. Aktiivityöuran jälkeen monella eläkeläisellä on halu tehdä töitä ihan vain työn ilosta. Kevytyrittäjäpalvelu mahdollistaa yksittäisten työsuoritteiden tekemisen helposti.

 Martti, 69, on eläkkeellä oleva sisustussuunnittelija. Hän ei ole kokonaan malttanut siirtyä oloneuvoksen tehtäviin, vaan haluaa tehdä vielä projekteja rakkaan ammattinsa parissa. Omaa yritystä Martilla ei ole ollut enää vuosiin.

Hän löysi Odealin sattumalta, kun eräs asiakas sanoi työn päätteeksi, että ”laita lasku tulemaan”, johon Martti sanoi, että hänellä ei ole enää yritystä, että voiko lähettää verokortin ja tilinumeron?

- Mainos -

-Asiakas vastasi, että laita lasku Odealin kautta. Tämän lauseen seurauksena olen tehnyt kaikki keikkani Odealin kautta. Ovatpa tilaajat olleet yrityksiä tai yksityisiä.

Martti käyttää Odealin palvelua kaikkien asiakkaiden kanssa, koska se on kaikille osapuolille yksinkertaisin ja helpoin.

Odealin tarjoamiin kevytyrittäjäpalveluihin voi tutustua osoitteessa odeal.fi . Saat palveluista 20%:n alennuksen, kun syötät tilauksen yhteydessä alennuskoodin FUGE2022.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...