Kevät saapui myrskyten Málagaan

Kevät Málagassa alkoi sateen ja myrskyn merkeissä. Sunnuntaina Fuengirolassakin saatiin nauttia komeasta salamoinnista.

Myrsky aiheutti sunnuntaina 20 hälytystä Málagassa ja koko alueella on nk. keltainen hälytystila itätuulen vuoksi.

Tuuli voi vielä puhaltaa voimakkaasti maanantaina aamulla, mutta sen odotetaan laantuvan päivän mittaan. Myrskyjä saattaa esiintyä vielä maanantaina etenkin rannikkoalueilla.

Sunnuntaina Andalusian hätänumero (112) sai useita ilmoituksia tuulen aiheuttamista vaaratilanteista ja tuhoista. Suurin osa liittyi kaatuneisiin puihin, peltikattovaurioihin ja irronneisiin liikennemerkkeihin.

- Mainos -

Málagan kaupungissa mm. lyhtypylväs kaatui pysäköidyn ajoneuvon päälle sunnuntaina ja mänty kaatui ajotielle. Jossakin ilmoitettiin löyhästi kiinni olevista ikkunoista, joiden pelättiin irtoavan ja putoavan ihmisten päälle myrskytuulen vuoksi ja jossakin ilmoituksia tuli puoliksi irronneista markiiseista ja kattopelleistä.

Antequerrassa tuuli vaurioitti useita puita ja heitti mainosjulisteen A-92 väylälle. Archidonassa kaatui puu A-92 tielle. A-92 on 392 kilometriä pitkä pääväylä itä-länsi-suuntaiselle liikenteelle Andalusiassa.

Liikenteelle on aiheutunut useissa paikoissa haittaa tulvien ja tielle pudonneiden kivien vuoksi.

Genalguacilin ja Esteponan välinen valtatie jouduttiin sulkemaan Almarchal-joen tulvimisen vuoksi.

Myös MA-8301 tieltä on ilmoitettu ongelmista Jubriquessa, tielle kaatuneiden puiden ja kivien vyörymisen vuoksi ja tiellä liikkuvia kehotetaan erityiseen varovaisuuteen.

Lämpötilojen osalta ei maanantaina juurikaan ole odotettavissa muutoksia sunnuntaihin verrattuna. Pääkaupunki Málagan lämpötila on noin 13–17 astetta ja provinssin maksimilämpötila 19 astetta on mitattu Vélez-Málagassa.

Sateita kirjattiin eniten Pujerrassa, missä 12 tunnin aikana satoi 90 litraa / m2.

Viime päivien runsaiden sateiden vuoksi elämä on palannut taas ennen sateita kuivina olleisiin jokiin, puroihin ja laguuneihin.

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...