Lukuaika: Keikkareissu Fuengirolaan sai miettimään muuttoa Aurinkorannikolle

Keikkareissu Fuengirolaan sai miettimään muuttoa Aurinkorannikolle

Jennika Vikman 27 oli viikko sitten toistamiseen Fuengirolassa tärkeänä osana Danny-shown kokoonpanoa. Ensimmäinen reissu oli vuonna 2018, jolloin he esiintyivät Fugefesteillä. Tuolloin täysin puskista mukaan hypänneen nuoren laulajan tunnelmat vaihtelivat kauhunsekaisen ahdistuksen ja jännityksen välimaastoissa. Viisi vuotta myöhemmin jännitys on vain pieni ja positiivinen asia ja esiintyminen on parasta mitä voi tehdä.

Jennika Vikman on luonteeltaan seikkailunhaluinen. Valmistuttuaan kauppiksesta ja täysi-ikäistyttyään hän lähti Au pairiksi Australiaan. Muutto Tampereen kupeessa sijaitsevasta parinkymmenen tuhannen asukkaan Lempäälän kunnasta Sydneyhin oli aikamoinen muutos ja seikkailua reissulla saikin kokea.

Lastenhoitajan tehtävät vaihtuivat työhön tomaattifarmille, josta myöhemmin puhuttiin laittomana farmina. Työpaikalla sopimuksista ei pidetty kiinni ja urakkapalkka ei ollut riittävä vuokranmaksuun Vikmanin sanoin torakkaluolaksi kuvaillussa huoneistossa.

Monen muun tavoin Vikmanilta otettiin passi pois rästiin jääneiden vuokrien takia, jotka kuitenkin myöhemmin kuittaantuivat tekemällä kellon ympäri töitä salaattifarmilla aiemmin luvatulla tuntipalkalla.

- Mainos -

Palattuaan Suomeen Vikman päätti opiskella baaritarjoilijaksi ja työharjoittelun kautta löytyi ensimmäinen vakituinen työpaikka Tampereen Torni hotellista. Tuolloin vain karaokea harrastaneella Vikmanilla tuli mahdollisuus mennä laulutunneille, joihin hänellä oli viimein varaa.

Dannyn matkaan

Iso käännekohta laulajan urasta haaveilevalle musiikin harrastajalle tapahtui vuonna 2018 kun legendaarinen Danny kuuli Jennikan laulua syntymäpäivien vieton yhteydessä. Danny pyysi häntä saman tien liittymään kiertueporukkaansa taustalaulajan paikalle. Tunnetusti Dannyllä onkin aina ollut taidokkaat laulajat kokoonpanossaan ja on vain ajan kysymys, milloin taustalaulajan paikalta ponnistetaan omannäköiselle muusikon uralle.

Jennika Vikman oli ensimmäistä kertaa Dannyn mukana hänen viimeinen ilta- kiertueella 2018, joka sisälsi 30 loppuunmyytyä keikkaa. Kiertueaika oli henkisen kasvun paikka ja hän kertoo yllättyneensä, miten kovaa duunia keikkailevan artistin työ on. Se lisäsi arvostusta kaikkia alalla toimivia kohtaan.

Samaan aikaan Vikman aloitti opiskelut Tampereen teatteriopistolla näyttelijäntyön opintojen parissa. Hän pisti pystyyn myös Cover-bändin vaihtelevien kokoonpanojen kanssa. Opiston Stand-up kurssit olivat hänelle mieleisiä ja koronan tultua oli aikaa jatkaa niiden parissa kaikkien muiden töiden jäädessä määrittelemättömälle tauolle.

Some-tähdeksi

Korona-aikana Jennika Vikman tutustui Tiktokiin ja alkoi kehittelemään vitsejä tilanteista, joihin on elämänsä aikana törmännyt niin töissä kuin vapaa-ajallaan. Vitsit keräsivät nopeasti suosiota ja nyt hänellä on alustalla jo 34.400 seuraajaa ja videoilla on miljoonia katsomiskertoja.

Suosion myötä hän tekee myös kaupallista yhteistyötä joidenkin yritysten kanssa. Markkinointiyhteistöiden avulla hän pystyy nyt osittain työllistämään itsensä.

- Mainos -

Korona alkoi hellittää ja Tiktok videoiden teko jatkui. Jennika Vikman aloitti myös lauluntekijän opinnot. Puolitoista vuotta kestäneet opinnot antoivat hyviä vinkkejä ja oppeja omaa soolouraa ajatellen. Hänellä on haaveena jonain päivänä esittää omaa musiikkia. Suomen kielellä tehtyjä kappaleita on jo työn alla, mutta niitä ei ole vielä julkaistu.

Tällä hetkellä Vikman työllistää itsensä yrittäjänä vaihtelevien töiden kautta. Hän on muun muassa Vip hostina Nokia Areenalla Tapparan peleissä ja hän on viihtynyt työssä.

-Olenhan henkeen ja vereen Tapparan kannattaja! Jennika Vikman kertoo nauraen.

Kesän musiikkiteatteriharjoitukset ovat käynnistyneet ja Vikman on mukana Somerolla 7×7 kesämusikaalissa.

Aurinkorannikko houkuttaa

Syksyn suunnitelmat ovat kuitenkin vielä auki. Viime viikonlopun keikkareissun aikana Jennika Vikman ehti rakastumaan Málagaan ja tykästyi myös Fuengirolaan. Reissaaminen ja seikkailut kiinnostaa ja ulkomailla asuminen myös houkuttelee.

– Yksi vakavasti harkittava vaihtoehto olisi syksyn tullen palata takaisin Aurinkorannikolle, Vikman pohtii.

Matkalaukku oli haastattelua tehtäessä aukaisematta viime reissulta, kun sille olisi jo uudelleen käyttöä. Jennika Vikmanin seikkailut jatkuvar ja taitavan laulajan ääntä tullaan vielä kuulemaan monilla keikkalavoilla.

- Mainos -

Kuka?

  • Jennika Vikman
  • 27 vuotta
  • Kotoisin Lempäälästä, asuu Tampereella
  • Viidettä vuotta Dannyn taustalaulajana
  • TikTokissa lähes 35.000 seuraajaa
  • Haaveena sooloura laulajana

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Sanna Niemi, kuva: Sanna Niemi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...