Lukuaika: Kärpänen (Raumagiälel, kärvänen)

Kärpänen (Raumagiälel, kärvänen)

Ei ole tarkoitus suinkaan tämän pakinani tehdä kärpäsestä härkänen. Kärpäset ovat merkittävä kiusa täällä Fugessa loka-marraskuun aikana. Kärpästen ilmestyminen on liitetty jotenkin hevosiin, joita Ferioiden aikaan tulee runsaslukuisesti Fuengirolaan, tiedä häntä sitten. Kärpäset pyrkivät röyhkeästi iholle ja ne ovat nopeita väistämään kämmenen liiskaavat iskut.

Itse tunnen vain pari kärpäslajia, raato sellainen ja huonekärpänen, joita nämä Fugen pirulaiset muistuttavat. Maailmassa on miljoona erilaista kärpäslajia, siinä riittää läpsyteltävää, mutta voidaan näitä siivekkäitä hyödyntääkin, niin kuin Kiinassa jossa syötetään kärpäspihvejä urheilijoille niiden korkean proteiini pitoisuuden vuoksi. Olisiko tässä ratkaisu Suomenkin menestymiseen?

Ilon voisi myös ottaa irti näistä vaikka laulamalla, ravintola Kukossa solisti voisi päivittää Paula Koivuniemen biisin Perhonen muotoon ”oon ehkä kärpänen”, näin syksyllä.

Olisiko täällä ratkaisu tähän kärpäsongelmaan Suomessakin navetassa aikanaan käytetyt spiraalin muotoiset kärpästarrat, jotka killuivat katosta hyvän hajuisina ansoina? Mikä estäisi ripustamasta vastaavat joulukoristeiden jatkoksi esimerkiksi Juna- ja Bussikadulle?

- Mainos -

Yksi yrittäjä onkin tilannut Suomesta näitä ansoja käyttöönsä, siis suomalainen.

Ei silti kannata kärpästen kanssa leikkimään alkaa. Voi käydä niin kuin vuonna 1986 tehdyssä tieteis- ja kauhuelokuvassa (The Fly) jossa teleportteja rakentavan tieteilijän mukana teleporttiin joutuu vahingossa kärpänen. Geenit yhdistyvät ja mies pikkuhiljaa muuttuu olioksi joka ei ole ihminen eikä hyönteinen. Molemmista yhdistyivät pahat puolet ja ulkonäkö karmaiseva. Kannattaa katsoa elokuva ennen kuin liiskaa yhtäkään kärpästä näinä viruskauhuisina aikoina.

…. muistan kun nimitettiin sitruunapullaa kärpäspullaksi kun niissä oli muutama rusina mukana. Ei tarvitse pelätä jos Mummolasta niitäkin löytyy.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Vesa Uusi-Kilponen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...