Kansainvälist…

Fuge on tosi kansainvälinen kaupunki ilman viikon mittaista Kansainväliset Päivät tapahtumaakin. Reippaasti yli sata kansalaisuutta, näin pienellä alueella.

En itse asiassa oikein ymmärrä, miksi ahdetaan kaikkien maiden esittelyt yhteen ja samaan paikkaan, jossa ihmisten on vaikea kulkea tönimättä ja nauttia maiden tarjonnasta, juomista ja ruoista. Kavereiden tapaaminen on vaikeaa ja kommunikointi jää pakostakin moikkaus asteelle.

Aika monet huokaisevat kun ovat läpäisseet tapahtuman selville vesille. Olen kai itse liian vanha tällaiseen rientoon, ja ihmettelen kun ihan pieniä lapsiakin rahdataan vaunuissa metelin pariin ja karsinogeenin vaikutuksen piiriin.

Nämä päivät ovat näköjään pelkkää ruokaa, musiikkia ja ilojuomaa. Todellisia maiden tapoja esitellään vähän, tuskin lainkaan. Suomi sentään yrittää. Sauna ja Joulupukki kuuluvat ehdottomasti asiaan.

- Mainos -

Saappaanheitto, kyykkä ja viinan poltto olisivat esiintuomisen arvoisia, pesis esiteltiin jo viikko sitten. Kimi Räikkönen, Jari Litmanen, Lasse Viren, Jean Sibelius, Jarno Saarinen, videoiden kautta ihailtavaksi isolle screenille esimerkiksi. Ja tietysti Sanna Marin…meinasi unohtua!

Tukkijuoksu olisi helposti toteuttavissa, saunapalju vain vähän isommaksi ja PERKELE sanan voisi lanseerata Suomi-osaston nimenä kaikkien huulille.

Koko kaupunki pitäisi valjastaa tähän tapahtumaan lisäämällä vapauksia ravintoloille ja yrityksille tämän viikon ajaksi.

Kiitos Marko Levander, kun jaksat.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Vesa Uusi-Kilponen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...