Lukuaika: Kansainvälisillä päivillä 32 maata

Kansainvälisillä päivillä 32 maata

Fuengirolan kansainväliset päivät on saavuttanut merkittävän aseman eri kansallisuuksien ominaispiirteiden esittelyssä. Tänä vuonna paikalla on edustus 32:sta maasta.

Kv-päivät järjestetään 27.4.-1.5. välisenä aikana. Tuolloin kaupungin feria-alueella on elämää ja hulinaa joka päivä klo 13-04. Perinteisesti näillä juhlilla pääsee nauttimaan eri maiden gastronomiasta ja juomakulttuurista, musiikkia kuullaan monipuolisesti ja eri maiden kansantanssit ovat myös näyttävästi edustettuina. Oma lukunsa ovat erilaiset kansallispuvut Brasilian bikineistä Lapin neljän tuulen hattuihin.

Kansainvälisten päivien Suomen osaston vetäjä Marko Levander skoolaa kaupungin johdon kanssa.

Fuengirolan apulaispormestari Rodrigo Romero kertoo, että seuraavat 32 maata ovat edustettuina XXVII FIP:ssä: Saksa, Argentiina, Australia, Belgia, Bolivia, Brasilia, Bulgaria, Chile, Kolumbia, Kuuba, Ecuador, Espanja, USA, Suomi, Iso-Britannia, Kreikka, Havaiji, Intia, Irlanti, Jamaika, Japani, Marokko, Meksiko, Paraguay, Peru, Puerto Rico, Dominikaaninen tasavalta, Romania, Etelä-Afrikka, Turkki, Uruguay ja Venezuela.

Kansainväliset päivät tarjoavat kätevän mahdollisuuden maailmanympärimatkaan yhdessä päivässä.

- Mainos -

Suomi panostaa reippaasti

Kansainvälisten päivien Suomen osaston vetäjänä toimii kymmenettä kertaa peräkkäin Marko Levander. Hän ja Reflan tiimi aikoo panostaa tänä vuonna Suomen osastoon erityisen paljon.

Loimulohta ja muita perinteisiä Suomi-herkkuja.

-Tämä on meille juhlavuosi, siksi olemme liikkeellä huomattavasti aiempia vuosia isommin. Casetan sisustus tehdään joulumaaksi. Sisällä on joulupukin kodin lisäksi joulupukin paja, jossa esimerkiksi suomalaiset korutaiteilijat pääsevät kivasti esille, Levander kertoo.

Ruoka on aina oleellinen osa kunkin maan osaston tarjontaa. Levander luottaa tässäkin asiassa Lapin lumoon.

Nättejä hymyjä ja hyvää palvelua.

-Terassi koostuu kahdesta Poro Baarista, jossa tuotteina on porohodaria, porohampurilaista ja porokebabia. Sisääntulon vieressä on lohen loimutuspiste, josta löytyy loimulohen lisäksi myös suositut lohileivät ja lohirullat.

Juomapuolella olutmerkki on vaihtunut viimevuotisesta Sandelsista Karhu -olueen. Vuosi sitten hämmästeltiin oluen myyntimääriä, tänä vuonna Levander aikoo pistää vielä tuplasti paremmaksi.

-Karhua on tilattu suomesta 17 lavaa eli 36 000 tölkkiä. Se on tuplat siitä, mihin pääsimme viime vuonna pienissä tiloissa. Toinen suomalainen myyntivaltti juomapuolella on Salmari.

Salmari ja muut Suomi-juomat tekevät kauppansa.

Kulinaaristen nautintojen lisäksi Suomen osastolla esitellään tietysti sauna.

- Mainos -

-Alueella rakennetaan Saunalandia, josta löytyy saunan lisäksi viileä palju ja saunabaari. Paikalle rakennetaan vielä pukukoppi ja suihku, joten tällä kertaa saunominen on ihan oikeasti mahdollista.

Kulttuuripuolella Levander luottaa pitkälti Aurinkorannikon suomalaisiin muusikoihin. Tarkemmat tiedot esiintyjistä ja aikatauluista kerrotaan myöhemmin.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen, kuvat Santtu Hyytinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...