Kansainväliset päivät täyttävät Fuengirolan

Feria International de los Paíeses – suomalaisittain tutummin Kansainväliset päivät – juhlitaan tänä vuonna 30.4.-4.5. Fuengirolan feria-alueella.

Fuengirola.fi
5 min lukuaika

Fuengirolan Kansainväliset päivät, alkuperäiseltä nimeltään Feria Internacional de los Pueblos ja vuodesta 2022 lähtien Feria Internacional de los Países, järjestetään nyt jo 29:ttä kertaa.

Vuosien saatossa pienestä kyläjuhlasta alkunsa saanut tapahtuma on kehittynyt ja kasvanut koko Aurinkorannikon suurimmaksi karnevaaliksi, joka vetää puoleensa kymmeniä ja taas kymmeniä tuhansia ihmisiä niin läheltä kuin kauempaakin.

Kansainvälisten päivien viehätys piilee siinä, että suhteellisen pienellä alueella, Fuengirolan feria-alueella, voi kokea niin monenkirjavaa tarjontaa. Tämä koskee yhtä lailla ruoka- ja juomatarjontaa, musiikkia, tansseja, kulttuuritarjontaa ja paljon muuta. Ei ole kovin paljon liioiteltua sanoa että Fuengirolassa voi tehdä kävellen maailmanympärimatkan.

Paljon tuttuja suosikkikohteita

Fuengirolan Kaupungintalolta on lupailtu jo ennakkoon, että tänä vuonna kemuista tulee entistäkin hulppeammat.

Mukana on 33 maata, joiden kulttuuriin, gastronomiaan ja juhlimiseen pääsee tutustumaan viiden päivän ajan.

Esimerkiksi vanhat Euroopan ykkösnyrkit Iso-Britannia, Irlanti ja Saksa ovat tiukasti mukana puolustamassa vanhan mantereen värejä, unohtamatta tietenkään Espanjan omaa osastoa, joka on aina näyttävä.

Etelä- ja Väli-Amerikasta on tuttuun tapaan vahva edustus. Argentiinan ja Uruguayn osastoilla on varmasti tänäkin keväänä jättimäiset lihagrillit, Brasilian ja Kuuban casetoissa lantiot pyörivät latinomusiikin tahtiin ja Meksikossa maistuu tequila.

Kaikkien aikojen suurin kulkue

Yksi Kansainvälisten päivien näyttävimmistä spektaakkeleista on perinteisesti ollut juhlakulkue, jossa kaikki mukana olevat maat ovat edustettuina. Näin on tänäkin vuonna.

Tänä vuonna tuo perinteinen paraati järjestetään torstaina 1. toukokuuta, eli juhlien toisena päivänä. Kyseessä on pyhäpäivä koko Espanjassa, sillä työn päivää (Fiesta del Trabajo) juhlitaan Espanjassa aivan kuten Suomessakin.

Tänä vuonna juhlakulkueeseen odotetaan osallistuvan kaikkien aikojen suurin määrä ihmisiä, peräti noin 1.500 henkeä.

– Reitti on sama kuin aiemminkin: kulkue alkaa klo 11.30 Plaza de Españalta ja etenee feria-alueelle, jonne sen odotetaan saapuvan noin klo 13.00, paljastaa Fuengirolan turismiasioista vastaava José Luis Ponce.

Hän lisäsi, että kulkue-torstai on ainoa päivä, jolloin maiden omat casetat avataan jo klo 12.30, kun muina päivinä ne avautuvat klo 13.30.

Työssäkävijöitä huomioidaan soittoaikojen suhteen

Tänä vuonna Kansainvälisten päivien juhlinnassa pyritään huomioimaan myös kaupungin työssä käyvät asukkaat, ja siksi musiikin soittamista yöllä rajoitetaan.

Torstaina 1. toukokuuta musiikkia saa juhla-alueella soittaa vain klo 2.00 asti, koska seuraava päivä on arkipäivä, mutta casetat pysyvät avoinna klo 4.00 asti.

Samasta syystä myös sunnuntain ja maanantain välisenä yönä musiikki vaikene kahdelta. Perjantaina ja lauantaina soitto sen sijaan raikaa klo 3.30 asti.

Tämä vuosi juhlitaan ilman Suomea

Tämän vuoden juhlista poikkeuksellisen tekee se, että Suomella ei ole tällä kertaa Kansainvälisillä päivillä omaa osastoa, casetaa.

Fuengirolan kaupunki jakaa casetat, eli osastot lähetettyjen hakemusten perusteella. Hakemukset pisteytetään monella eri kriteerillä ja sen mukaan hakijat saavat casetat. Pisteiden mukaan hakijat asetetaan ranking järjestykseen ja paikat jaetaan sen mukaan.

– Tänä vuonna suomalaisilta tuli vain yksi hakemus. Tarjosimme hänelle yhtä casetaa, mutta hän ei jostain syystä halunnut ottaa sitä vastaan, siksi tilanne on nyt sellainen, ettei Suomella ole lainkaan osastoa, Fuengirolan turismiasioista vastaava kaupunginvaltuutettu José Ponce kertoi aiemmin.

Tuo ainoan suomalaishakemuksen oli lähettänyt Marko Levander, joka on aiemmin ollut useana vuonna järjestämässä Suomen osastoa. Tällä kertaa tarjottu tila ei kuitenkaan Levanderin mukaan ollut hänen kannaltaan toimiva.

– Minulle tarjottiin sellaista casetaa, jossa ei olisi mahdollista saada taloudellista yhtälöä toimimaan. Kyseisen casetan ulkotila on vain 8 metriä ruuhkaista kadunvartta, siihen ei saa rakennettua näyttävää loimulohi- tai poronkäristyskeittiötä, hän perusteli vetäytymistään.

Suomen ohella myös Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti loistavat poissaolollaan, joten tällä kertaa Kansainväliset päivät juhlitaan kokonaan ilman pohjoismaista tunnelmaa. Edes suomalaisten veljeskansa Viro ei osallistu tänä vuonna.

Lisää yöjunia kuljettamaan juhlakansaa

Aikaisempina vuosina kansainvälisten päivien juhlakansa on ruuhkauttanut pahastikin niin kaupungin katuja kuin pysäköintialueitakin. Viime vuosina kaupunki onkin ottanut käyttöön lisää pysäköintialueita juhlien ajaksi, ja sama toistuu tänä vuonna.

Lisäksi tällä kertaa kaupunki on ilmoittanut, että ruuhkia ja pysäköintiongelmia pyritään taklaamaan myös lisätyillä junavuoroilla.

Lähijunaliikenteestä vastaava valtion rautatieyhtiö Renfe järjestää lisäjunia juhlien ajan joka ilta 20 minuutin välein klo 22.20 – 00.20 välisenä aikana. Tämän lisäksi kaikkein pisimpään viihtyneet juhlijat pääsevät suuntaamaan koteihinsa aamuyön lisäjunilla, kun Los Bolichesin asemalta lähtee Málagan suuntaan ylimääräinen juna sekä klo 5.00 että 5.20.

Jaa tämä artikkeli
Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *