Blogi

Kampaviineristrategia

Suomalaisen leipomoteollisuuden kivijalka on piilotettu kokoushuoneisiin. Miettikääpä kokouksia ja palavereja, joissa olette elämänne varrella istuneet. Lähes aina on tarjolla jotain leipomosta tullutta syötävää.

Nykyään terveystiedostavat kokousjärjestäjät tuovat myös mandariineja ja kiiwi-hedelmiä kokouskabinettien pöydille. Samat hedelmät ovat kulhossa vielä viikon päästäkin, tosin jo alta mustuneina.

Herkulliset sämpylät sen sijaan syödään kokouksissa aina. Jos pöytään meinaa jäädä sämpylää, joku rohkea kehtaa kysyä, saako hän ottaa ylimääräiset mukaansa. Ai että, se paperiseen lautasliinaan kääritty juustosämpylä maistuu hyvältä oman työpöydän ääressä myöhemmin iltapäivällä.

Kunnon kokojyväsämpylä runsaine täytteineen on erinomainen kokouseväs. Mutta kokouksen järjestäjän salainen ase on kampaviineri.

Tuo rasvasta, sokerista, vehnäjauhoista ja omenahillosta rakennettu syntisen hyvä makupala toimii samoin kuin housuun pissaaminen pakkasella. Ensin tuntuu hyvältä, sitten palelee.

Kampaviineri nostaa verensokerin hetkessä tappiin. Sokerihumalassa kokoustava asiakas ostaa mitä tahansa. Mikäli kaupat eivät synny heti, asiakas väsähtää nopeasti, kun verensokeri laskee yhtä nopeasti kuin se nousikin.

Viimeistään tällöin on hyvä hetki lyödä kaupat lukkoon. Asiakas haluaa mahdollisimman nopeasti pois palaverista oman työhuoneensa sohvalle ottamaan nokoset.

Espanjalaiset eivät tätä kampaviineristrategiaa ole oivaltaneet. Täällä kokouspöydällä on korkeintaan vesipulloja. Kampaviineristä voisi kehittää hyvän neuvotteluaseen vientiteollisuudelle. Aina kun kaupallinen lähetystö lähtee liikkeelle, mukaan pakataan Fazerin tyhjiöpakattuja viinereitä.

Palaverin aluksi suomalaiset myyntimiehet tarjoavat asiakkailleen tätä pohjoisen herkkua. Johan menisi hissejä, puutaloja ja risteilylaivoja kaupaksi.  Myyntimies ei vaan saisi itse langeta pirulliseen kampaviinerikiusaukseen.

Oma lukunsa ovat perinteikkäät saunapalaverit. Niissä viljatuotteita nautitaan runsaasti nestemäisinä, mutta myös suomalaisen leipomoteollisuuden kruunujalokivi HK:n Sininen on hyvin edustettuna.

Antti Pekkarinen

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa