Ajankohtaista

Joulu tuo Betlehemin Espanjaan

Fuengirolan jouluseimi löytyy Plaza de Reyes Católicos -aukiolta.

Siinä missä jouluseimi on suomalaiselle pelkkä koriste, espanjalaiselle sen luokse hakeudutaan hiljentymään. Katolisesta kirkosta lähtöisin oleva perinne on pysynyt vahvana, sillä jokaisesta pikkukylästäkin voi löytää jouluseimen.

Ensimmäisenä jouluseimenä pidetään Fransiscus Assisilaisen rakentamaa jouluseimeä italialaiseen Greccion kylään vuonna 1223. Osaksi espanjalaista joulua seimi tuli taas noin 1700-luvun paikkeilla.

Espanjaksi seimi on Belén, joka tulee sanasta Bethlehem. Juuri tämän vuoksi myös espanjalaiskyliin- ja kaupunkeihin rakennetaan joka joulu oma Betlehem.

Yleensä seimi löytyykin keskeiseltä paikalta, kuten kirkon luota. Myös kaupungintaloille rakennetaan seimet.

Aurinkorannikon pääkaupungin Málagan kuuluisimmat jouluseimet löytyvätkin katedraalista sekä kaupungintalon edustalta. Myös pääkatu Alameda Principalia koristaa ulos tehty jouluseimi. Tämän lisäksi lähes kaikkiin katolisiin kirkkoihin tai niiden yhteyteen on rakennettu seimi.

Myös Fuengirolassa jouluseimeä voi käydä ihailemassa. Tänä vuonna kaupungin jouluseimi löytyy vanhan kaupungintalon, nykyisen Hotel Casa Consistoralin edessä sijaitsevalta Plaza de Reyes Católicos -aukiolta aina tammikuun ensimmäiselle viikolle asti. Lisäksi kannattaa katsastaa kirkkojen jouluseimet.

Perinteinen jouluseimi tarkoittaa kuitenkin paljon muutakin kuin seimeä: Josefin, Marian ja Jeesus-lapsen ympärille rakennetaan yleensä koko kylä. Espanjassa jouluseimen ympärillä nähdään usein myös kolme Itämaan tietäjää eli Los Reyes Magos, jotka ovat espanjalaisille joulupukkia tärkeämpiä

Myös lähes jokaisesta espanjalaiskodista löytyy jouluseimi, jota täydennetään ja ”tuunataan” joka vuosi. Koristelu on espanjalaislapsille yhtä mieluinen puuha kuin suomalaisille joulukuusen koristelu.

Mitä pidit jutusta?
+1
3
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa