Jokivaellus on virkistävä elämys

Fuengirolan suomalainen matkatoimisto Meriatur.com järjestää lokakuun 10. päivänä virkistävän joki vaelluksen Rio Grandelle, Sierra de las Nievesin luonnonpuistoon. Retken oppaana toimii turvallinen ja kokenut GranSenderista Rami Kääriäinen. Hän kuvailee tulevaa reissua mm. seuraavasti:

– Sierra de las Nieves on vaeltajan paratiisi! Tällä kertaa lähdemme lyhyelle patikoinnille ja elämysvaellukselle Rio Grandelle. Vesivaellus on elämyksellistä vaeltamista joessa, vilvoittavissa vesissä. Nousemme ylös jokea nautiskellen vesielementistä, Kääriäinen kertoo.

Vaelluksen opas avaa myös hieman sitä, miten reissuun kannattaa varautua.

- Mainos -

– Hyvät lenkkarit suojaavat nilkat ja varpaat, kun liikumme joen kivillä, vaellussauvoilla tasapainoillen. Paikoitellen matkan varrella on myös uintimahdollisuus, joten uimapuku kannattaa ottaa mukaan. Päätepisteessä reippailun jälkeen maistuvat varmasti eväät hyvältä.

Kun Kääriäinen pääsee vauhtiin, käy selväksi, että tälle reissulle kannattaa suosiolla pakata reppu selkään.

– Espanjassa liikkuessa pitää aina olla valmius todistaa henkilöllisyys, joten esimerkiksi passikopio tai muu vastaava on hyvä olla matkassa. Näinä aikoina mukaan tarvitaan tietysti kirurginen maski, ja sen lisäksi kannattaa ottaa nenäliinapaketti ja käsidesi. Kännykkä, käteistä, kortti, aurinkolasit, päähine, sään mukainen vaatetus, pitäväpohjaiset kengät, vaellussauvat, pari litraa vettä ja pientä evästä. Sitä reppua unohtamatta, mies luettelee.

Koska vesi on isossa osassa tällä retkellä, kannattaa myös kuivaa vaatetta ottaa mukaan, samoin kuin muovipusseja märkiä vaatteita varten.

Päätepisteeltä takaisin palataan joen vieressä hiekkatietä pitkin. Retkeläiset pääsevät hyötymään myös GranSenderista Rami Kääriäisen tiedoista ja taidoista. Hän kertoo tällä vaelluksella vesivaellus tekniikoista ja mm. Sierra de las Nievesin luonnonpuiston monista erikoisuuksista.

Retken kesto on kaikkineen noin kuusi tuntia. Reitti on vaikeusasteeltaan keskitasoa, joten pienemmille lapsille tämä reissu ei sovi.

Lisätietoja saa osoitteesta Meriatur.com ja Rami Kääriäisen omalta nettisivulta fysiorami.com.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...