Jari Kurri remontoi kavereineen ravintolaansa avauskuntoon Fuengirolassa – TTK-Saukkosen kohtalo huvittaa

Hook-ketjun Fuengirolan-siipiruokala avautuu Jukka Laaksosen, Mika Saukkosen, Jari Kurrin ja Arto Malisen johdolla joulukuun alussa.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
5 min lukuaika
Ensin porataan, sitten syödään siivet! Jari Kurri, Jukka Laaksonen ja Arto Malinen kunnostavat Fuengirolan rantakadulle Hook-ravintolaa. Mika Saukkonen puuttuu kuvasta, sillä hän tanssii tv-parketilla. Kuva: Juha Vuorio.

Nauru raikaa ja kuplajuomaa kuluu, kun Aurinkorannikon golfviheriöiltä haastatteluun ehättäneet ruskettuneet julkkismiehet muistelevat ravintolabisneksensä alkua.

Kukon pöydässä istuvat jääkiekkolegenda Jari Kurri, 64, tv-juontaja ja koomikko Jukka Laaksonen, 56, ja ex-jääkiekkoilija Arto ”Mamba” Malinen, 63, joita naurattaa paikalta puuttuvan urheilutoimittaja Mika Saukkosen, 58, kohtalo. Mikahan tähdittää tunnetusti Tanssii tähtien kanssa -tv-ohjelmaa.

– Eikä Mika ole vieläkään pudonnut, vaikka hän tanssii jopa huonommin kuin minä, Jukka purskahtaa nauruun.

– Ei käy Mikaa kateeksi, Jarikin tyrskyy.

Mika Saukkonen ei päässyt Fuengirolaan mukaan, sillä hän kisailee Suomessa Tanssii tähtien kanssa -tv-parketilla. Jari Kurria ja Jukka Laaksosta Mikan kohtalo tanssiohjelmassa huvittaa.

- Mainos -

Hokkikokkeja halpamatkalla

Jos Saukkonen-parka ei tv-parketilla joutuisi pyörähtelemään, hän olisi kavereidensa kanssa nyt Fuengirolassa. Nelikko on osallisena Hook-kanansiipiketjun uusimmassa ravintolassa, jota remontoidaan parhaillaan Fuengirolan rantakadulle Torreblancan kohdalle.

Kiinteistössä toimi aiemmin Papa Luigi -pizzeria.

Tarkoitus on, että Hook aukeaa joulukuun alussa.

– Sitä on kysytty eniten: milloin ovet avataan, Mamba Malinen hymyilee.

– Hyvähän se on, että kiinnostusta piisaa, Jari sanoo.

Nelikko on ravintolassa mukana pienosakkaiden roolissa. Hook-ravintolaketjua johtaa Juha Vuorio, joka omistaa sen yhdessä Suomen suurimman ravintolayhtiön Nohon kanssa.

– Kutsumme porukkaamme Halpamatkoiksi. Se on Mikan idea: hän tokaisi kerran, että on tämä  melkoinen halpamatkajengi, kun kaksitonnia kuluu ennen kuin päästään edes mihinkään, Jukka virnistää.

– Tosin yhtiömme nimeksi tulee varmaan Hokki-kokit, se on paras idea tähän saakka. Saukkosen suusta muuten sekin, Kurri ja Malinen huudahtavat.

Hook avautuu tähän vanhan Papa Luigi -pizzerian tilalle Torreblancaan, Fuengirolan rantakadulle. Remontti on kiivaassa käynnissä. Kuva: Roosa Leinonen.

- Mainos -

Kurri on siipien iso ystävä

Aurinkorannikko on miehille tuttu paikka. Kurri on omistanut lomakodinkin seudulta 1980-luvulla, Jukka käy säännöllisesti sekä keikkailemassa Kukossa että pelaamassa golfia ja Arto tuo golfporukoita rannikolle isomminkin.

– Joskus ennen koronaa istuimme täällä altaan reunalla ja muutaman kahvikupposen jälkeen saimme mielestämme kuningasidean, että Hookhan pitää tuoda Fuengirolaan. Soitimme Vuoriolle, joka kohteliaasti kiitteli ideasta ja totesi samalla, että he ovat keksineet sen jo aikapäiviä sitten. Otti kai sitten säälistä meidät kuitenkin mukaan, Jukka iskee silmää.

Jari sanoo olleensa kanansiipien ystävä vuosikymmeniä. Amerikan-vuosinaan hän pääsi niiden makuun.

– Olen hyvin innoissani tästä konseptista. Lätkätermein: lähdetään voittamaan. Olisi hienoa, jos sinne saataisiin vaikka piano. Muistan aina, kuinka Denverissä oli yksi baari, missä oli uskomaton meininki, kun pianisti veti yhteislaulua.

Juha Vuorio ei lupaa pianoa Kurrille, mutta paljastaa, että Hookin terassille tulee dj, joka soittelee toisinaan rentoa taustamusiikkia. 

Jukka Laaksonen, Jari Kurri ja Arto ”Mamba” Malinen työn touhussa Fuengirolassa.

Myös Málaga mietinnässä

Vuorion mukaan Fuengirola on heille tärkeä pilottihanke.

– Kanansiivet on myyvä tuote, joka on kuin pizza aikoinaan: siinä on elementit koko kansan herkuksi. Ja miksei hyvä konsepti toimi ukomaillakin. Emme toki lähde takki auki maailmalle, mutta uskon, että suomalaiset, britit ja pohjoismaalaiset kyllä innostuvat tästä, Juha miettii.

– Tähtäämme kansainväliseen asiakaskuntaan, ja työntekijöinä on niin suomalaisia kuin ulkomaalaisiakin osaajia. Jos Fuengirola menee hyvin, laajennamme seuraavaksi Málagan kaupunkiin.

- Mainos -

Siivet ja kastikkeet tuodaan Aurinkorannikolle Suomesta. Hookissa on 120 asiakaspaikkaa sisällä ja 66 terassilla.

– Tiesittekö muuten, kuka toi kanansiivet aikoinaan Suomeen? Oikea vastaus on TPS:n Hannu ”Hantta” Virta, joka toi wingsejä jo 1980-luvun lopulla Buffalosta Olavin krouviin, mutta silloin aika ei vielä ollut kypsä, Vuorio sanailee.

”Olemme lapsuudenystäviä”

Jari Kurri sanoo vetäytyneensä jo puoliksi eläkepäiville. 

– Mietin nykyisin pitkään, jaksanko lähteä uusiin projekteihin mukaan. Nyt aloitin Pietarinkadun Oilersin hallituksessa, ja tarkoitus on viedä hyväntekeväisyysjääkiekkoa myös ulkomaille.

Jari ja Arto ovat lapsuudenkavereita.

– Olimme samalla luokalla koulussakin: jeesasin vähän Jarppaa, että hän pääsi koulusta läpi, Arto virnuilee.

– Pelasimme samoissa junnusarjoissa kiekkoa, mutta Jari oli siinä vähän parempi ja pääsi pidemmälle.

Kaikki kaverukset pelaavat golfia, paras tasoitus on Artolla, kuuden luokkaa.

– Aurinkorannikko on paras paikka golfin pelaamiseen. Täällä voi nauttia siitä läpi vuoden.

Jaa tämä artikkeli
1 kommentti
  • Torreblanca on Fuengirolan syrjäkylä, tosi hiljaista talvella eli lokakuusta huhti-toukokuulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *