Jakeluongelmia

Olen jotain syystä kärsinyt tänä vuonna postin jakeluongelmista. Kaikki alkoi keväällä, kun sain AEAT:lta tekstiviestin, joka yleensä tarkoittaa kirjattua kirjettä verottajalta.

Sellaista ei koskaan näkynyt. Sen sijaan Junta de Andalucíalta tuli pyyntö erikoisterveystarkastukseen pitkän sairauslomani takia.

Sain vielä toisen viestin AEAT:lta, mutta en taaskaan kirjattua lähetystä verottajalta. Samanaikaisesti Junta de Andalucía oli peruuttanut erikoisterveystarkastukseni, koska sairauslomani oli päättynyt. Ajattelin AEAT:n viestien liittyvän niihin.

Kesäkuun alussa puhelin piippasi taas AEAT:n tekstiviestin merkiksi, mutta en saanut kirjettä kotiosoitteeseeni. Sattumalta joku oli laittanut postin ilmoituksen kirjatusta kirjeestä Airbnb-asuntoni oven alle.

Päätös vuoden 2017 verovalitukseeni oli lähetetty osoitteeseen, jossa en ole koskaan asunut. Aikaisemmat kirjeet olivat tulleet oikeaan osoitteeseen.

Aikajanallisesti AEAT:n keväiset viestit olisivat voineet liittyä puoli vuotta aikaisemmin tehtyyn vuoden 2018 verovalitukseeni, josta en ole edelleenkään saanut kirjallista päätöstä, mutta oletan, että ulosottomies olisi käynyt pankkitililläni, jos valitukseni ei olisi mennyt läpi.

Muutama viikko sitten jouduin soittamaan lääkärilleni ja tiedustelemaan aikaa röntgeniin. Onneksi sain sen häneltä puhelimitse, koska postin mukana lähetetty kutsu tuli päivän myöhässä.

Kuukausi sitten postilaatikkooni läjähti neljä kutsua noutaa neljä pakettia. Yleensä ne ovat noudettavissa seuraavana päivänä. En ehtinyt perjantaina käymään postissa, joten menin noutamaan niitä vasta maanantaina.

Rouva hymyili ja totesi, että viimeinen säilytyspäivä paketeille oli ollut edellisen viikon torstai eli sama päivä, kun olin saanut ilmoitukset niistä. Myös Suomesta tulleiden kirjeiden kesto on pidentynyt viikosta kahteen.

Kysymys kuuluu: Mikä yhdistää Postia, Itellaa ja Correosta?

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Mika Heikkilä
Kirjoittaja on Málagassa asuva freelancer.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Jos presidentinvaalit pidettäisiin nyt, ketä äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...