Nyt hopi hopi herkkusuut liikkeelle! Fuengirolassa isoäidin pata on taas lämpimänä maaliskuun alkupuolelle asti.
Viime perjantaina alkaneessa La Cazuela de Abuela eli isoäidin pata -gastronomiatapahtumassa paikalliset ravintolat tarjoavat oman versionsa perinteisestä espanjalaistapaksesta. Tarjolla on myös muutamia makeita sekä kasvissyöjille sopivia vaihtoehtoja. Lisäksi listalla on muutama etninen tapas, esimerkiksi misokeitto.
Tapaksen ja juoman saa viikkojen aikana kahdella eurolla.
Valtaosa perinnetapaksia tarjoavat ravintolat sijaitsee Fuengirolan ydinkeskustan tuntumassa, mutta mukana on useampia ruokapaikkoja myös Los Bolichesin alueelta.
Paikat löytyvät näppärimmin tapaskierrosta varten painetun tapaspassin kartasta. Tänä vuonna mukana 57 ravintolaa.
Kerää viisi leimaa
Passiin on tarkoitus kerätä viisi leimaa eri paikoista reitin varrelta. Lisäksi voi äänestää omaa suosikkitapastaan. Jokainen täyden passin palauttanut saa pienen lahjan sekä osallistuu hyvien palkintojen arvontaan. Palkintoina arvotaan muun muassa kodinelektroniikkaa, hotelliyöpymisiä sekä ravintola-annoksia.
Tapaspasseja saa mukana olevista ravintoloista, Fuengirolan kaupungintalolta, kulttuuritalolta sekä turisti-infosta.
Perinteitä uudessa muodossa
Tapahtuman järjestävä Fuengirolan kaupunki haluaa sen myötä esitellä paikallisten ravintoloiden monipuolista tarjontaa sekä nostaa esiin perinteisiä espanjalaisia reseptejä.
Mukana olevat ravintolat pyrkivät myös parhaansa mukaan innovoimaan muun muassa tarjoamalla perinteisiä makuja jollain tavoin uudessa muodossa.
Kaupunki palkitsee myös parhaan tapaksen valmistaneen ruokapaikan.
Perinnetapaksia on tarjolla maaliskuun 4. päivään saakka.
Teksti Tiina Piha